KOŽA

Top proizvodi protiv celulita

Što koristiti ako vas muči ovaj estetski problem?
body

A
ko ste jedna od sretnica bez celulita, ovaj tekst nije za vas. Ipak, veliku većinu žena muči ovaj estetski problem. Potkožne masne naslage karakterizirane su udubinama i čvorićima koje nalikuju narančinoj kori. To je stanje do kojeg dolazi uslijed slabljenja vezivnog tkiva koje je povezano s gomilanjem masnoća i toksina pod kožom.


Nažalost, mi žene smo biološki u nezavidnoj poziciji jer nam zbog hormonalnog sastava tijela stvaranje i gomilanje celulita dolazi doslovno prirodno. Protiv celulita se teško boriti, i najčešće ćemo biti primorane primijeniti kompleksni pristup: više kretanja, više vode, više masaže i - manje junk hrane. Do celulita, naime, dolazi baš zato što najčešće dozvolimo da se u našem tijelu nagomila kumulativni negativni učinak sedentarnog načina života, nezdrave i nedekvatne prehrane i stresa.
 
celulit
Ipak, nade ima za nas: uz primjenu zdravijeg načina života, što uključuje i pojačavanje frizičkih aktivnosti i promjenu prehrane, problem celulita možemo značajno reducirati, pa čak i posve riješiti. Velika pomoć u ovoj borbi su nam svakako i kremice protiv celulita: osim što vizualno zaglađuju kožu i čine celulit manje primjetnim, one nam svojim biljnim ekstraktima i potičući mikrocirkulaciju, poput kofeina, omogućuju i da se što prije oslobodimo ovog neestetskog i dosadnog problema.

Najbolje ih je primjenjivati neposredno nakon naizmjeničnog tuširanja toplom i hladnom vodom što će potaknuti cirkulaciju i vizualno zatezanje kože, i izvođenja laganog pilinga kože koji će pospješiti penetraciju aktivnih sastojaka iz kreme. Kremu je potrebno dobro umasirati: što kožu dublje i intenzivnije masirate, to će penetracija aktivnih sastojaka biti uspješnija, te ćete manualno pomoći razbiti nakupine koje čine celulit. Naše prijedloge top proizvoda koji će vam pomoći u borbi protiv celulita pogledajte u galeriji.

J.S.
Foto: Pinterest, PR
Objavljeno: 02.06.2015. u 15:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p