KOŽA

Treba li nam doista dvostruko čišćenje lica?

Azijska tehnika njege lica
dvostruko čišćenje lica
V
ećina žena zasigurno vodi brigu o čišćenju lica, ali neke možda preskaču određene korake niti ne znajući da bi ih trebale raditi. Dvostruko čišćenje lica možda vam zvuči pretjerano i bespotrebno, ali kada doznate koliko dobrobiti od njega možete dobiti, razmislit ćete o toj metodi. Treba li nam doista dodatan korak u njezi lica otkrila nam je Jasminka Herceg, vlasnica Bliss Instituta. 

I ptice na grani već znaju da je temelj svakog dobrog make up looka lijepa i njegovana koža. Možete imati najskuplje make up proizvode, ako ne brinete o svojoj koži, sve pada u vodu. Najvažniji korak u njezi kože definitivno je čišćenje jer ako dobro ne očistite lice, niti kreme niti serumi neće na kožu djelovati svojom punom snagom. Zato svakako obratite pažnju na to čistite li lice pravilno i preskačete li koji korak.


Tehnika dvostrukog čišćenja lica desetljećima je popularna u Aziji, a znamo da su baš oni poznati po inventivnim i visokim standardima ljepote pa upravo zbog toga ne sumnjamo u učinkovitost ovog koraka u njezi kože. Ova tehnika ustvari podrazumijeva ono što joj i ime govori, dvostruko čišćenje. Nakon što očistite šminku maramicama, micelarnom, mlijekom ili uljem, posegnite za gelom ili pjenom za čišćenje i s tim umijte lice. Pitali smo Jasminku kada se preporučuje raditi dvostruko čišćenje.

dvostruko čišćenje lica
"Ovakav pristup čišćenju lica svakako prakticiraju temeljiti tipovi i ja sam jedna od njih. Naravno, nije potrebno vikendom, ako ne nosimo puno make upa i ne provodimo puno vremena izloženi nečistoćama, ali ako nosite puder svaki dan, dvostruko čišćenje lica je svakako navika koju želite usvojiti", rekla je Jasminka.

Dodala je kako bi, nakon što ste uklonili make up nekim od proizvoda, trebali uzeti gel ili pjenu te je pomiješati s malo tople vode direktno na licu kako bi proizvod emulgirao i temeljito počistio pore. Jasminka napominje da tek kada su blazinice kojima prođete po licu potpuno čiste, možete biti sigurni da je lice spremno za serum i kremu. Sugerira i korištenje tonika ili termalne vode nakon dvostrukog čišćenja jer je osjećaj ugode na površinskom sloju trenutan i osvježavajuć. Nakon što se lice u potpunosti osuši, spremni ste za nanošenje seruma i kreme.

dvostruko čišćenje lica
Dvostruko čišćenje lica pomaže da uklonite najtvrdokornije nečistoće s lica, mrtve stanice kože i sve nakupljene proizvode koji se nalaze duboko u porama. Ova tehnika mnogo je učinkovitija od one klasične jer dubinski čisti kožu i ostavlja je sjajnom i čistom. Osim što će vam lice biti kvalitetno očišćeno, proizvodi za njegu poput seruma, krema i ulja bolje će se upiti u vašu kožu i samim time imati veći učinak.

Tanja Konjevod
Foto: Pinterest i Instagram
Objavljeno: 17.03.2017. u 14:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p