KOŽA

Tretman čišćenja kože bez iritacija i boli

Olga Pakalović na potpuno bezbolnom čišćenju lica

Čišćenje lica neophodan je proces želimo li zdravu i lijepu kožu. S obzirom na to da je koža živ i vrlo aktivan organ, prirodno je da žlijezde lojnice rade, a miteseri i povremeni upalni proces samo su posljedica njihovog rada kojim se koža pokušava sama očistiti i eliminirati toksine koje je nakupila u svojim stanicama.

Kako čišćenje lica mnogima nije omiljeni tretman zbog mehaničkog istiskivanja loja iz naših pora, što i u najnježnijim rukama zna biti nelagodno, prestižni francuski laboratorij pobrinuo se da i ovaj nezaobilazni tretman učini pravom poslasticom.

Jasminka Herceg


Cinetic
aparat napravili su vrhunski stručnjaci, a zamišljen je kao ekstenzija terapeutskih ruku. Upravo zato, on je zamjena za klasično profesionalno čišćenje lica kako bi eliminirao i najmanji stres koji koža proživljava za vrijeme čišćenja te omogućuje da ovaj nezamjenjivi tretman učini ugodnim, a da rezultati istog budu dugotrajni i bez reakcija kože.
 
Olga ima suhu i osjetljivu kožu čije su potrebe za vlagom velike, a bilo koji agresivniji pristup može izazvati iritacije zbog nedostatka lipida na samoj površini kože. Upravo zato oduševila se ultrazvučnim čišćenjem Carita Cinetic aparatom. U ponudi su tri tretmana ultrazvučnog čišćenja Lagoon Hydration za suhu i dehidriranu kožu, Papaya Purity za mješovitu i masnu kože i Cotton Sofness za osjetljive i reaktivne tipove.

 
Tretman započinje Renovateur pilingom koji se 20 minuta drenira na licu, a nakon drenaže Poudre serum za čišćenje pora u simbiozi sa Skin Refiner špatulom očistit će sav sebum koji se nalazi u porama. Miteseri koji su vidljivi na površini kože, Skin Refiner špatula uklonit će potpuno ugodno, dok će se za procese u dubljim slojevima pobrinuti Poudre serum kojeg će špatula svojim ultrazvučnim vibracijama gurnuti u dublje slojeve kože, gdje će ih serum razgraditi.
 
Metalic Gloves, čudesne rukavice pomoću koje aktiviramo i radimo korekciju putem galvanske struje pomoći će svim proizvodima da se brzo i potpuno apsorbiraju u kožu i korigiraju nepravilnosti unutar stanica. Upravo ova aplikacija osigurat će dugotrajan rezultat. Ovaj protokol isti je za sva tri tretmana ovisno o tipu kože, dok se nakon čišćenja radi manualna masaža s maskom i serumom prema tipu kože.
 
 

Svaki od
Cinetic tretmana s ultrazvučnim čišćenjem završavamo L.E.D. luminoterapijom. Ova sofisticirana aplikacija jest zapravo opti elektronička komponenta koja je sposobna emitirati svjetlost pod utjecajem ultrazvučnih valova. U svijetu ljepote luminoterapiju koristimo zbog njenih fizioloških efekata, a u ovom slučaju to je plavo svjetlo koje antiseptično i umirujuće djeluje na kožu. Ultrazvučni valovi u kombinaciji s luminoterapijom uklonit će bilo koje iritacije ili crvenilo te kontrolirati lučenje sebuma. Upravo zbog ovih učinaka pokazalo se i izvanredno kod problematičnih tipova kože, pogotovo u tretiranju akni ili seboreične kože. Koža će nakon tretmana izgledati izvanredno, a učinak pročišćenih pora primijetit ćete čak i nekoliko dana nakon tretmana.
 
 
Jasminka Herceg
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 14.03.2016. u 10:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p