KOŽA

Trik za pravilno korištenje maramica za čišćenje lica

Cijelo vrijeme ste ih koristili pogrešno

Maramice za čišćenje lica najbolji su prijatelj svake lijene žene. Iako se ne preporučuju koristiti za sve tipove kože, ako ste ponekad u nedostatku vremena, bolje je da šminku skinete s njima, nego da s njom odete u krevet.

Postoji jedan trik koji su otkrili dermatolozi, a uz njega ćete najučinkovitije očistiti lice maramicama. Ovaj trik spriječit će nenadano izbijanje prištića. Važno je da maramicom krenete čistiti lice od čela prema čeljusti, tako da ne bi bakterije s kritičnih dijelova lica prenijeli na druge dijelove. Čišćenje maramicom završite tako da posljednje čistite nos jer se na njemu nalazi najviše bakterija. Nemojte se vraćati na dijelove koje ste već očistili nego bacite maramicu i uzmite čistu ako je potrebno. 

 

Još jedno pravilo je da maramicu morate ostaviti nekoliko sekundi na djelu lica koji želite očistiti kako bi sastojci koji su u njoj počeli djelovati. To pravilo najvažnije je primijeniti na očima kako bi se maskara mogla otopiti i potpuno skinuti. Obavezno poslije korištenja maramica, lice isperite vodom. 

T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 04.04.2016. u 16:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p