KOŽA

Trikovi za njegu kože u hladnim mjesecima

U ovom razdoblju koža je posebno osjetljiva

zimska njega kože
H
ladniji mjeseci pravi su izazov za našu kožu, a najveći problem javlja se upravo zbog čestih temperaturnih razlika između vanjskog i unutarnjeg zraka koje koža teško prati. Kako bi preduhitrili negativne posljedice hladnog vremena na vašu kožu, Jasminka Herceg, vlasnica Bliss instituta donosi vam odlične trikove uz koje ćete imati njegovanu i zdravu kožu.

"Naša koža se vani pokušava obraniti od niskih temperatura i vjetra, a u zatvorenim prostorima od suhog zraka. Ova dinamika za posljedicu ima nedostatak lipida odnosno dobrih masnoća, pa ćete primijetiti da vam je koža manje elastična, suha i često ćete se boriti s osjećajem svrbeža. Ovi simptomi javljaju se i na koži tijela iako ona nije toliko izložena atmosferskim utjecajima kao što je to slučaj kod lica i vrata", objašnjava Jasminka.

jasminka herceg

Jasminka Herceg

Naglašava kako je u ovom razdoblju godine iznimno važno izbjegavati tuširanje vrućom vodom iako nam jako godi, jer će ona dodatno isušiti kožu. Piling tijela preporučuje obavezno raditi dva puta na tjedan i svakodnevno na kožu nanositi bogatije kreme i ulja. Suha ulja koža će još lakše upiti ako ih nanesete na vlažnu kožu.

zimska njega kože
"Koži tijela osobito će goditi i odlazak u saunu zbog otpuštanja toksina koje zimi više nakupimo i zbog konzumacije teže hrane. Koža lica, vrata i dekoltea također će zahtijevati predanu i jaču njegu, stoga svakako prije hranjive dnevne i noćne njege nanosite i serum kako biste osigurali da se kreme apsorbiraju znatno dublje u kožu i dali stanicama sve što im je potrebno da bi se obranile od isušivanja", rekla je Jasminka.

zimska njega
Savjetuje da minimalno jednom u četiri tjedna napravite profesionalni multivitaminski tretman lica kako biste osigurali dobru sintezu kolagena i elastina i usporili starenje stanica te uklonili površinsko ljuštenje koje je učestalo u ovim mjesecima. Također, sugerira redovito korištenje hidratantnog tekućeg pudera, pogotovo za suhe i osjetljive tipove kože kako bismo zaštitili kožu od hladnoće i vjetra.

Tanja Konjevod
Foto: Jure Perišić, Instagram i Pinterest

Objavljeno: 28.11.2016. u 13:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p