KOŽA

Zapanjujuće posljedice ne skidanja šminke

Nikako nemojte ići spavati sa šminkom

skidanje šminke

Ako imate najčišći i najzahvalniji ten na svijetu, ako ne skidate šminku prije spavanja to će izuzetno loše utjecati na vašu kožu. Mi smo tu da vam ukažemo na negativne posljedice koje bi vam se mogle dogoditi ako ćete prakticirati spavanje sa šminkom.

Za početak, spavanje sa šminkom začepljuje pore te u konačnici rezultira tako što ostali kozmetički proizvodi neće moći prodrijeti u kožu i napraviti svoj posao. Ako ste nanijeli djelotvornu noćnu kremu prije spavanja, a niste prije toga uklonili ostatke šminke, vaša koža neće moći dobiti niti malo nutrijenata koje krema sadrži. Iako na kraju dana ne vidite na svojoj koži ostatke šminke, to ne znači da je nemate na licu. Ako redovno ne čistite šminku prije spavanja, zapravo sprječavate njen prirodni proces obnove. Svakodnevno nam otpadne 50 milijuna stanica kože i ako ih ne skinete zajedno sa šminkom, otpale stanice ostat će na koži, što će na kraju rezultirati sivkastim i nezdravim izgledom tena. 

skidanje šminke

Šminka koja dugo ostane na licu zapravo u vašoj koži zaključa prljavštinu koju ste kroz dan skupili i spriječi prirodan piling, a to može ugroziti površinski sloj kože i dovesti do infekcija i iritacija i ukupnu tupost. Ako šminku ostavite na licu to je kao da ste na lice stavili masku koja vam jamči sivkasti ton kože, nezdravu i upaljenu kožu. 

Ako nosite umjetne trepavice na dnevnoj bazi i ne vidite ništa loše u tome da jedan par ostavite na očima nekoliko dana kako bi si uštedjeli vrijeme koje potrošite na proces stavljanja, griješite! Umjetne trepavice mogu oslabjeti vaše prirodne trepavice jer ih ljepilo može iziritirati i uzrokovati svrbež i na koncu ispadanje. Umjetne trepavice trebate skidati svaku večer i najučinkovitije ćete ih ukloniti sredstvima za čišćenje očiju koji sadrže ulja.

skidanje šminke
 
Ostavljanje šminke na očima garantira ječmenac, pogotovo ako koristite šljokičave i shimmeraste proizvode. Što dulje je šminka na vašim očima to je veća šansa za infekcijom. Zaista nije teško prije spavanja protrljati oči s blazinicom natopljenom micelarnom otopinom. Ako mislite da su oči najopasnije i da je sasvim u redu ostaviti ruž ili sjajilo na usnama, varate se. Ruževi imaju različite formule i često su isušujući pa ako ga ostavite na usnama za vrijeme noći, vaše usne će brže ostarjeti i naborati se, a zamislite kako ćete tek nanijeti ruž drugo jutro? Usnice će vam izgledati jako suho i ispucano.
 
Najgore što se može učiniti, jest da ostavite na licu puder ili BB kremu jer ako to ponovite nekoliko noći za redom, vrlo brzo će vam se začepiti pore i možete dobiti bolesti kože poput rosacee ili ekcema. Najjednostavniji način za uklanjanje pudera su vlažne maramice za skidanje šminke. Iako nisu savršen izbor zbog toga što isušuju kožu, ipak je bolje s njima skinuti puder nego ga ostaviti preko noći. Nakon maramica svakako umijte lice vodom i nanesite hidratantnu noćnu kremu. Je li sve ovo gore nabrojano doista vrijedno te tri minute sna koje ste dobili navečer?
 
T.F.
Foto: Pinterest i arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 13.06.2016. u 16:31

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p