KOŽA

Zašto bi svaka žena prije 25. godine trebala otići dermatologu?

I najsavršenija koža treba stručni pregled

kada posjetiti dermatologa

Mnoge mlade žene rezerviraju posjet dermatologu samo kada im dođe hitan slučaj poput prištića ili osipa, ali naša koža ipak zahtjeva više stručne pažnje pa bi svaka žena do 25. godine života trebala posjetiti dermatologa barem jednom.

Dermatolozi kažu kako je sredina 20-ih godina idealno razdoblje za posjet stručnjaku kako bi vam pogledao kožu. Sredina 20-ih razdoblje je kada se na koži već vide oštećenja od sunca, a i razvila se većina madeža pa će stručnjak moći procijeniti je li vam potrebna dodatna pomoć. Donosimo vam četiri razloga zbog kojih ćete shvatiti da je zaista potrebno posjetiti dermatologa.

kada posjetiti dermatologa

Provjera madeža

Provjera kože i madeža jako je važna jer se rak kože najučinkovitije liječi ako se rano otkrije. Jeste li znali da je rak kože najčešći rak kod žena između 25 i 29 godina, a drugi najčešći nakon raka dojke u 30-im godinama? Mislim da vam su vam same ove informacije dovoljan razlog za posjet dermatologu.

Neujednačen ten

Umjesto da se naučite živjeti s mutnim i neujednačenim tenom koji može biti uzrokovan negativnim sunčevim zračenjem ili nekim drugim vanjskim utjecajima, posjetite dermatologa koji će vam pomoći riješiti problem. Svaka hiperpigmentacija ili mrlja na koži može biti znak neke bolesti, ali i može se riješiti odgovarajućim sredstvima i tretmanima. Retinol, vitamina C i peptidi samo su neki od spojeva koji vam mogu biti od pomoći, a vi za njih ne znate ili ih krivo koristite. Dermatolog će vas detaljno uputiti i sigurno vam pomoći ako je to moguće. 

kada posjetiti dermatologa

Prištići i proširene pore

Česta pojava akni i prištića u pubertetu, ali i zrelim godinama može rezultirati proširenim porama i nepravilnim tenom. Hormonalne promjene kod žena također ne pomažu tenu, a dermatolozi u današnje vrijeme imaju cijeli arsenal alata koji vam je na raspolaganju, Od salicilne i glikolne kiseline, do kisika, mikrodermoabrazije ili frakcijskog lasera, sve ovo može vam pomoći da dobijete glatku i besprijekornu kožu sa smanjenim porama i bez hiperpigmentacijskih mrlja.

Pronađite stručnjaka za sve

U svijetu kozmetičke industrije možda vam je teško snaći se jer se sa svih strana nude tretmani i proizvodi koji tvrde da baš oni donose najbolje rezultate. Kako ne bi odlazili u različite kozmetičke salone ili dermatološke ordinacije, najbolje vam je pronaći jednog dermatologa koji ima raznovrsnu opremu i pronaći istu takvu kozmetičarku jer vam oni mogu postati najbolji pomagači za zdravu kožu i ten.

T.K.
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 19.10.2016. u 14:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p