KOŽA

Zašto je svila najbolja za beauty sleep?

Odaberite svilu umjesto pamuka

svila

Stručnjaci su dokazali da su snovi u svili slađi odnosno da ćete se spavajući u svili, ujutro buditi ljepši. E, sada  je li to istina ili nije, možete provjeriti i sami. Treba vam svega nekoliko desetaka kuna koje ćete uložiti u novu jastučnicu i vidjeti je li to istina?! U nastavku ćemo vam dati smjernice zašto bi vam se upravo taj ulog mogao isplatiti.

Čini se da je svila, osim što se nalazi u kategoriji luksuznih i lijepih materijala, prava kraljica tkanina. Naime, uz ljepotu i mekoću krase je i brojne zdravstvene prednosti, ali i one vezane za beauty svijet. Ubraja se među najstarija vlakna s kojima se čovjek upoznao, a stiže iz Kine. Kada budete pročitali koje su njezine prednosti bit će vam sasvim razumljivo zašto je svila još prije pet tisuća godina proglašena kraljicom tkanina. Svilena jastučnica  će vam pomoći u sprječavanju bora. Tim više ako ste strasni spavač trebate znati da trenje između lica i jastuka može uzrokovati ružne linije, ali i bore. Svila pak smanjuje taj intenzitet.

Svila je prirodno hipoalergijska

Svila ima hipoalergijska svojstva te održava temperaturu tijela neovisno o vanjskim uvjetima. Vlakna imaju prirodnu otpornost na grinje, plijesan i druge alergene. Uz svilenu jastučnicu možete čak ići i korak dalje i odabrati jastuk sa svilenim vlaknima umjesto perjem kako bi smanjili nakupljanje prašine na jastučnici i samim time, upotpunili kvalitetu sna.

Svila je melem za kožu

Budući da je prirodna i sadrži brojne aminokiseline, vrlo je lagana i prozračna. Uz to, njezina hipoalergijska svojstva mogu vam pomoći da prebrodite alergijske reakcije i iritacije kože, a s  druge strane pozitivno će djelovati na osjetljivu, suhu kožu, sklonu alergijama, aknama i ekcemima.

Svila

Svila pomaže koži zadržati vlagu

Pamučne jastučnice su super upijajuće. One će pokupiti prljavštinu i masnoću s vaše kože i to može uzrokovati začepljenje pora. Prirodne pak svilene jastučnice manje su upijajuće pa će i vaša koža i kosa zadržati vlagu. Svila prirodno sadrži aminokiseline koje se lako apsorbiraju u kožu. Zato se silikonske aminokiseline i koriste u formuliranju šampona i sredstava za njegu kose, kao i hidratantnih losiona za tijelo, jer stvaraju zaštitnu barijeru i čuvaju vlagu. Aminokiseline se vežu s keratinom u vašoj koži i koža se lakše obnavlja dok spavate.

Svila štiti vašu kosu

Još jedna od prednosti svilenih jastučnica jest to što ćete pomoću nje izbjeći „naelektriziranu“ kosu. Vi koji imate kratku kosu znate da vam kosa ujutro zna biti na sve strane, a odabirom svilene jastučnice nećete ju više morati smočiti kako biste ju izravnali i pripremili za oči javnosti. Ležeći  na pamučnoj jastučnici, noću kada se okrećete nastaje trenje koje može oštetiti folikule dlake. To dovodi do smanjenog sjaja i zapetljavanja vlasi. Svilena vlakna slična su strukturi vaše kose i upravo će vam to pomoći u održavanju kose glatkom.

Foto: Pexels
Objavljeno: 29.10.2017. u 12:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p