KOŽA

Zašto možete preskočiti kupnju papirića za matiranje?

Zamjenu za papiriće sigurno imate u kuhinji

Postoji tanka linija između zdravog dewy sjaja i masnog lica, a ako vam pri ruci nije puder za matiranje većina žena poseže za praktičnim papirićima za matiranje.

Ovakav koristan alat vrlo je malen i stane u svaku torbicu, a može ga se kupiti u svakoj drogeriji. Postoji cijeli raspon različitih papirića za matiranje, neki samo upijaju višak masnoće, dok drugi sadrže puder koji će dodatno zamatirati lice. No, cijene papirića za matiranje znaju biti paprene pa vam donosimo jeftiniju i učinkovitu alternativu koju vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. 

 
Što vam je potrebno: Filteri za kavu i škare.
 
Što morate raditi: Izrežite filter na četiri komada jednake veličine, zatim uzmite jedan i prislonite ga na čelo ili bilo koji drugi masni dio lica. Važno je da filter ne trljate nego samo pritisnete uz kožu kako bi apsorbirao ulje. Narezane filtere ponesite sa sobom i ponavljajte po potrebi tijekom dana.
 

Zašto funkcionira: Filteri za kavu izrađeni su od vrlo sličnih materijala kao i papirići za matiranje koje možete kupiti u drogerijama. Osim toga, oni nemaju nikakav dodatni miris ili sastojke koji potencijalno mogu iritirati kožu. Kupite paketić filtera za kavu i imat ćete svoje papiriće za matiranje koji će trajati nekoliko mjeseci.
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 21.04.2016. u 14:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p