KOŽA

Želite se riješiti podočnjaka? Onda morate pročitati ova dva savjeta

Vječna borba protiv podočnjaka
Borba protiv podočnjaka
R
ijetko koja žena ne pati od podočnjaka. Rijetke su one sretnice koje promatramo ispod oka i pitamo se što one imaju i rade, a mi ne. Veliki dio njih može svoje glatko i svijetlo područje ispod očiju zahvaliti genima. Druge se borbe poput vas. Ako uz to kombinirate i prikladan korektor, i vi ćete izgledati kao da vas je majka priroda učinila sretnicom.

Mnoge žene, koje pate od velikih i podbuhlih podočnjaka, se kunu u kavu. Ne, one ne piju litre i litre kave. One skuhaju svoju najdražu kavu, dio popiju, a dio zamrznu te dobiju, slobodno možemo reći, doslovnu ledenu kavu. Kofein, naime, utječe na krvne žilice i može ih stisnuti, dok hladnoća ublažava podbuhlost.

Borba protiv podočnjaka
Naravno, ovaj trik može ublažiti trenutno stanje. Kako bi izravno utjecali na podočnjake, prvenstveno je potrebno promijeniti prehranu, odnosno smanjiti unos ugljikohidrata. Ugljikohidrati pojačavaju podbuhlost lica, a s time i samih podočnjaka. Lagana i ujednačena prehrana, možda ne donosi rezultati nakon tjedan dana, ali uz disciplinu i ustrajnost, vaši podočnjaci će se umanjiti. A dobar korektor udarit će završni finiš!

M.D.
Foto: Instagram Pexels
Objavljeno: 15.06.2017. u 12:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p