KOŽA

Znate li zašto vam koža gubi sjaj?

I kako ga možete vratiti
Obljubljeni suncem, kada je ono u punom svom sjaju i grije nas svojim intenzitetom, svi imamo jednu beauty sitnicu na umu, a to je da bismo željeli zdravu i blago preplanulu kožu. 

Postizanje optimalnog sjaja nije uvijek tako jednostavno kao što mislimo da će biti. Dok su neki, jednostavno rođeni s prekrasnim tenom oni drugi se moraju mnogo potruditi kako bi dobili preplanulu boju, ali i ten o kojem sanjaju. Zapravo, mnogi se od nas bore s umornom i beživotnom kožom koja je izgubila svoj sjaj. Ako razmišljate o uzrocima, istina je, mogao bi postojati niz problema koji pridonose vašem bezbojnom tenu - ali srećom, sve ih možete promijeniti u svoju korist. Doznajte koji su potencijalni problemi koje u neznanju ponavljate i stoje na putu vašem prekrasnom tenu.

Ne pijete dovoljno vode

Ovo si ne biste nikako smjeli dopustiti. Ako ne pijete dovoljno vode, posljedice bi mogle vrlo brzo „isplivati“ na površinu i ostaviti trag na vašoj koži. Trebali biste se usredotočiti na bitno i dnevno piti preporučenih osam do dvanaest čaša vode (pogotovo ako primijetite da vaša koža gubi prirodni sjaj).

Ne spavate dovoljno

Ako nemate redoviti beauty sleep budite spremni na beživotnu, sivu i umornu kožu. Kada je vaše tijelo umorno, vaša koža neće imati pravilan protok krvi i neće dobivati dovoljno kisika koji je potreban kako bi izgledala sjajno i zdravo. Posljedice su iritacija kože, pojava prištića, podočnjaci i boja kože koja vas neće činiti sretnima. 

Ne radite piling lica

Do sada ste trebali spoznati prednosti pilinga. Uklanjanjem mrtvih stanica kože omogućit ćete svojoj koži da se obnovi i pri tom bude zdravija i sjajnija.  

Pod stresom ste

Stres nije samo unutarnja bitka. Vrlo lako može ispoljiti na površinu ako niste oprezni. Napetost u vašoj koži neizbježna je, a samim time i  vidljiva, stoga trebate učiniti sve kako biste se potrudili da unatoč svemu zadržite zdrav protok krvi. Na vaše lice nanesite proizvode za hlađenje kako biste smanjili napetost. Možete si također, priuštiti brzu masažu lica, čeljusti/obraza i jagodica. 


Ne razmišljate o zaštiti

Smog, onečišćenje i UV zrake samo su neki od vanjskih čimbenika koji mogu imati negativni učinak na našu kožu. Najgora stvar je što su spomenute pojavnosti u potpunosti izvan naše kontrole. Ono što možemo učiniti jest da se od njih zaštitimo. Onečišćenje utječe na naš prirodni kolagen, stoga je izuzetno važan, svaki korak njege kože. Nemojte zaboraviti nositi SPF svaki dan i pokušajte u svoju beauty rutinu uvesti, za kožu vrlo hranjiv, vitamin C.
 
Zaboravljate na hidrataciju

Ako ste dehidrirani iznutra, vaša bi koža mogla biti suha. Dva puta dnevno biste trebali nanositi hidratantnu kremu. I ne zaboravite je primjenjivati svakodnevno. Stručnjaci savjetuju da je korištenje hidratantnih proizvoda dva puta dnevno neophodno ako želite sjajnu kožu. 
Foto: Getty Images
Objavljeno: 15.05.2018. u 11:48

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p