MAKE UP

10 ljetnih beauty pogrešaka

I kako ih izbjeći!

Ljeto je napokon počelo i svi sanjarimo o godišnjem. Haljinice su u ormaru, sandalice čekaju da uskočite u njih, ali kako bi bili spremni za ljeto potrebno je više od nove garderobe. Donosimo beauty grijehe koje morate izbjeći pod svaku cijenu. Ne zato što ih je možda ružno za vidjeti, nego su neki od njih opasni za zdravlje!

1. Opekline

Sunce ne prži samo na plaži, nego i u gradu. Uvijek nanesite losion sa zaštitnim faktorom, čak i ako idete samo na kavu. Losion nanesite prije izlaska iz kuće i ostavite pola sata da se dobro upije. Nosite losion u torbi i nanesite nakon što prođe djelovanje faktora.

2. Suha koža

Može biti posljedica sunčanja, ali i lijenosti. Mislite da je dovoljno samo mazati se losionom za sunčanje? Krivo! ono što je vam tijelu potrebno je i hidratantni losion.

3. Zapuštena stopala

Čizme trpe štošta, ali sandale ne! Bliži se sredina lipnja i zadnji je čas da obavite pedikuru! Hodate li u otvorenim cipelama, koža će se zbog sunca, prašine i drugih utjecaja brže sušiti pa je i stopala potrebno redovito mazati.

                                         

4. „Točkice" na nogama

Nikad se ne depilirajte ujutro! Nakon depilacije, bez obzira je li riječ o brijanju, voskanju ili nečem trećem, koža je iznimno osjetljiva i bolje je obaviti uklanjanje navečer. Koža će se umirit i hidratizirati. Ovo pogotovo vrijedi ako ste na moru. Kažu da more liječi sve, ali isto tako nikad ne znate što se sve u njemu krije.

5. Make up na plaži

Vodootporna maskara još može nekako proći, ali razmislite dva puta treba li vam uistinu. Preskočite sjenila, a po mogućnosti i rumenilo, a ako ne možete neka budu vodootporni (testirajte postojanost u kadi). Žene s razlivenom šminkom na plaži ne izgledaju lijepo nego očajno.

                                          

6. „Spržena" kosa

Sol, sunce i klor nisu najbolji prijatelji vaše kose. Ljeti joj je potrebna posebna njega sa SPF faktorom. Ako je jako duga nosite regenerator koji se ne ispire na plažu i uvijek nakon kupanja isperite običnom vodom. Ne zaboravite na šišanje prije i nakon odmora.

7. Previše losiona za samotamnjenje

Losion za samotamnjenje može biti spas u zadnji čas ako imate tzv. „bauštelsku boju" (preplanule samo izložene dijelove poput lica i ruku), a noge su vam bijele. Još uvijek nisu usavršili toliko da ne ostavljaju mrlje ili da nisu onako „fake" narančasti, stoga štedljivo i strpljivo s njima.

                                         

8. Dlačice

Još su gore od onih nezgodnih „točkica". Jedina isprika za nedepiliranje je robinzonsko kampiranje na nekom otoku bez tekuće vode i struje, a u svakom drugom slučaju obavite to! Ako uklanjate dlačice voskom, nosite duge hlače u prijelaznom periodu- netko ih uvijek vidi, koliko god tanke bile.

9. Oštećen lak

Nalakirate li nokte na stopalima, očekujte da ćete im morati posvetiti gotovo jednaku pažnju kao onima na rukama. Oštećen crveni lak u sandalama podsjeća na Čehinje koje su dolazile na Jadran sredinom devedesetih. Ako ste lijeni, koristite bež lak- greške se najmanje vide.

                                   

10. Previše parfema

Sva sreća da proračunata kozmetička industrija nudi po nekoliko proizvoda istog mirisa. Zaboravite na svoj Edp i koristite laganu toaletnu vodu ili mirisnu kremu. Ili jednostavno kupite ljetnu verziju svoj omiljenog parfema (ukoliko ona postoji).

Borina Kopčić

 

Objavljeno: 08.06.2010. u 08:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p