MAKE UP

10 pogrešaka koje morate izbjeći kod vjenčanog make upa

Za postojan i besprijekoran make up 
svadbeni make up
B
ez obzira na to koliko se inače šminkate ili kakvo vjenčanje planirate, svim mladenkama jedno je zajedničko - sve žele da im taj dan make up look bude besprijekoran. Evo deset pogrešaka koje svakako morate izbjeći ako ne želite dodatan stres s neuspjelom šminkom na najvažnijem danu.

1. Ne razmišljate o make up looku dovoljno rano

Iako možda mislite kako vam u cjelokupnom svadbenom planiranju make up look zahtijeva najmanje vremena za razmišljanje, u krivu ste jer njega morate početi planirati čim odaberete haljinu. Kada imate vjenčanicu, onda znate i temu cijele svadbe i njoj prilagodite i make up te u glavi sve stavite zajedno kako bi vidjeli kako će to sve izgledati u cjelini. 

svadbeni make up

2. Preskočili ste probno šminkanje

Nikako ne smijete izbjeći probno šminkanje. Zakažite ga nekoliko mjeseci prije vjenčanja kako bi bili sigurni da je taj look baš onaj koji želite. Imajte potpuno isplaniran cjelokupni make up i podrobno ga izložite šminkerici. Najbolje bi bilo da dođete s fotografijama kako bi joj sve bilo potpuno jasno. Nakon što ste obavili probno šminkanje dobro se pogledajte pod svim mogućim osvijetljenima kako bi bili sigurni da u svim uvjetima izgledate onako kako želite.

3. Idete na kozmetičke tretmane prije vjenčanja

Ovdje govorimo o agresivnim tretmanima te tamnjenju kože ili izbjeljivanju zubi. Na takve tretmane nemojte ići nekoliko tjedana prije svadbe jer uvijek nešto može poći po zlu pa je bolje da izbjegnete neugodno crvenilo i prištiće.

svadbeni make up

4. Isprobavate nešto novo

Naravno, svi želimo zablistati na dan svadbe, ali to nije trenutak za eksperimentiranje s make upom koji do sada niste isprobali i ne znate hoće li vam stajati. Držite se onoga za što znate da vam stoji kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja.

5. Preteški make up

Iako je logično da će svadbeni make up biti teži nego onaj za svaki dan, morate paziti da osoba koja vas šminka šminkerica ne pretjera s količinom i brojem proizvoda kako ne bi izgledali kao da imate masku i kako bi vas mladoženja ipak prepoznao kada došetate do njega na oltaru. Kao što smo gore već spomenuli, svakako jasno naglasite kakav look želite postići kako ne bi bilo zabune u razumijevanju sa šminkericom.

svadbeni make up

6. Ne koristite vodootporni make up na očima

Između suza i znoja od plesa i stresa postoji velika šansa da će vam se maskara ili tuš razmazati pa svakako naglasite osobi kod koje se šminkate da želite da koristi vodootporne proizvode jer ćete tako biti sigurni da će vam sve stajati na mjestu.

7. Previše highlightera 

Da, znamo da želite izgledati doslovno sjajno na svom najvažnijem danu, ali nekada je manje - više. Tanka je linija između zdravog sjaja i masnog sjaja. Istaknite svoje jagodice, sredinu nosa i unutarnje kuteve očiju, a ostalo ostavite bez sjaja kako ne bi pretjerali.

8. Zanemarujete svoje tijelo

Ako imate haljinu bez naramenica ili s dubokim dekolteom obratite pažnju na to da nemate oštar prijelaz između lica i vrata. Neka vam sve bude lijepo izblendano kako bi se boje stopile jedna s drugom. Također na izložene dijelove kože nanesite lagani losion kako vam ne bi djelovali suho i perutavo.

svadbeni make up

9. Ne pokrivate lice kada oblačite svoju haljinu

Ako imate haljinu koju oblačite kroz noge, zanemarite ovaj savjet, ali ako je navlačite kroz glavu, svakako preko lica prebacite tanku gazu ili ručnik kako bi zaštitili haljinu od neželjenih mrlja make upa.

10. Ne popravljate šminku tijekom dana

Ovo je zadatak za vašu kumu. Ona će uz sebe imati torbicu pa u nju spremite i svoj ruž ili sjajilo i puder u prahu. Te dvije stvari mogu činiti veliku razliku i svakako ih nemojte zaboraviti jer ruž vam neće trajati cijeli dan, a i nos će vam se sigurno zasjajiti pa će trebati popravke.

T.K.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 31.01.2017. u 13:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p