MAKE UP

10 trikova za ispravljanje make up pogrešaka

Ispravite ove pogreške i imat ćete savršen make up

Često dok se šminkamo ili njegujemo svoju kožu činimo pogreške kojih nismo ni svjesni, ali neke pogreške možemo ispraviti pa vas savjetujemo kako to učiniti. Bilo da je u pitanju odabir boje pudera ili nanošenje bronzera, ne morate brinuti, evo super trikova.

1. Nemojte testirati novu boju pudera na obrazu -  Koža na licu, zbog povećanog izlaganja suncu nije iste boje kao vrat i ostatak vašeg tijela. Uzmite tri najsličnije nijanse pudera i nanesite ih na vrat, odmah ispod vilice, izblendajte ih i koja boja se stopi s kožom, to je vaša prava nijansa.

2. Ne nanosite korektor prije pudera - Puderom ćete skinuti sav korektor koji nanesete pa je najbolje prvo nanijeti podlogu pa zatim korektor.

3. Ne nanosite puder potezima prema gore - Ako ćete tako nanositi puder podići ćete sitne dlačice na licu, umjesto da ih zagladite da ostanu nevidljive. Nanosite puder pokretima odozgora prema dolje i dobit ćete efekt glatke kože. 
 
4. Nemojte koristiti isti korektor za podočnjake i bubuljice - Podočnjaci bi trebali biti nijansu svjetliji od ostatka lica pa uzimajte svjetliju nijansu korektora, a za bubuljice uzimajte istu nijansu kao što je puder. 
 
5. Nemojte povlačiti svoj kapak dok stavljate eyeliner - Ako svakodnevno to radite, možete oštetiti elastičnost kože oko očiju, koja je najosjetljivija koža na vašem tijelu.

 
6. Ne koristite puder u prahu ako imate masnu kožu - Previše pudera u prahu može učiniti da vaš make up izgleda cakey. Umjesto toga, koristite prozirne pudere za matiranje koji se neće vidjeti.  
 
7. Ne koristite proizvode sa shimmerom ako imate masnu kožu - Shimmer će učiniti vaše lice da se još više sjaji. Umjesto toga, pokušajte koristiti mat bronzere i rumenila.
 
8. Nemojte zaboraviti oprati četkice jednom tjedno - Četkice skupljaju na sebe velik broj bakterija koje mogu dovesti do akni. Operite četkice s nježnim sapunom i ostavite da se osuše.

 
9. Nemojte preskočiti hidrataciju i ako imate masnu kožu - Iako mislite da vam možda nije potrebna, svakome treba hidratacija. Ako ne želite stavljati kreme barem kožu hidratizirajte tonikom koji će uravnotežiti pH razinu vaše kože.
 
10. Ne zaboravite izoštriti rubove ruža - Ako ne popravite puderom ili korektorom linije ruža on će se na rubovima stopiti s kožom i ući u nabore oko usana. Za oštre rubove nanesite olovku na usta, zatim ruž i na kraju sve popravite preciznim kistom na kojem je puder ili korektor.
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 22.03.2016. u 10:10

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p