MAKE UP

11 kistova koji bi vam mogli dobro doći

Upoznajte tajna oružja svjetskih vizažista

Neovisno o tome nanosite li make up proizvode prstima ili se pritom ipak služite profesionalnom opremom, odnosno kistovima, nije naodmet spomenuti kako su potonji alati pravi saveznici u stvaranju kompletnih make up lookova. Ovo vam govorimo iz razloga što biste mogle imati najekskluzivnije beauty proizvode, ali ako ne znate kako ih primijeniti, poanta priča potpuno je izgubljena. Kistovi, stoga, mogu biti vaš put do besprijekornog izgleda, a mi vam donosimo pregled njihovih glavnih vrsta i oblika te za što bi vam mogli zatrebati.

 


Kist za podlogu
Rasprava o tome je li podlogu najbolje nanositi kistom, spužvicom ili prstima, čini se, ne jenjava, no za bilo koga tko nije probao kist za nanošenje podloge, on je svakako preporučjiv jer se njime na najjednostavniji način postiže potpuna i jednakomjerna pokrivenost


Bockalica
Manje uobičajen način nanošenja podloge je s tzv. bockalicom, kistom kojim u kožu utapkavate tekuću podlogu te osiguravate maksimalnu prekrivenost lica. Korištenje je prilično jednostavno; vrh kista umočite u podlogu i bockate ju po licu.


Kist za puder
Za ovaj kist, dapače, poželjno je da ne bude prevelik, kako bi bez prevelikih packi utrljale puder u površinu kože. Također, zahvaljujući ovom kistu, puder se neće zadržati na površini i neće djelovati neprirodno. Nanošenje puder na ovaj način prilično je ravnomjerno i brzo.

Kist za rumenilo
Poželjno je da ovaj kist bude kosi, a tako ćete ga moći koristiti i za konturiranje lica. Ako ste u nedoumici, odaberite manji kist, jer ako je on veći od područja na jabučici obraza, možete biti sigurni da ćete nanijeti previše rumenila na lice.


Kist za korektor
Jedan od najkorisnijih kistova jest ovaj za nanošenje korektora, jer pomaže u ravnomjernoj distribuciji gustih i neprozirnih proizvoda. Korektor, kao i drugi proizvodi za lice, mora biti dobro stopljen s kožom, a ovaj kistić mogao bi vam u tome pomoći.

 


Kist za nanošenje sjenila
Ukoliko ne koristite četkice koje obično dođu uz sjenila kada ih kupite, specjalizirani kist za sjenilo prava je stvar, uz pomoć koje će sjenilo savršeno prianjati uz kožu. Ukoliko nanosite kompletan make up, jednom kada završite, pređite preko očiju još jednom kistom za sjenilo, jer će on izgladiti sve grube linije i stopiti zajedno proizvode koje ste nanijeli.


Kist za pregib kapka
Ovaj kistić možete iskoristiti za posvjetljivanje pregiba kapka. Ukoliko imate spuštene kapke, naglašavanje pregiba kapka sjenilom dat će dubinu vašem make upu na očima.


Kist za nanošenje kremastog sjenila
Kao što i sam naziv kaže, ovaj kist odličan je za kremastije varijante sjenila, a također je odličan za tzv. "blendanje" sjenila na manjem području oka.


Smudge kistić
Ovaj kist koristite za nanošenje intenzivnih boja na kapke. Neovisno o tome hoće li poslužiti za aplikaciju olovke za oči ili jako pigmentiranog sjenila, smudge kist pomaže vam nanijeti boju na koji god dio kapka želite, bez pretjeranog nereda.


Kist za eyeliner
Mala, gusta četkica ovog kista služi za nanošenje tuša u gelu te pomaže u njegovoj ravnomjernoj aplikaciji. Osim toga, može vam pomoći i pri nanošenju korektora, ukoliko imate mrlje ili male nesavršenosti na licu.


Kist za nanošenje ruža
Ovaj kist uvriježeno se smatra najmanje potrebnim od svih kistova, budući ruževi i sjajila obično dolaze u pakiranju s aplikatorom, ali on vam svejedno može pomoći u izuzetno preciznom nanošenju ruža, koje će pokriti čak i vanjske kutove usana.


H.B.
Photo: Thefashionspot

Objavljeno: 29.08.2011. u 16:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p