MAKE UP

Kako posložiti beauty proizvode poput stručnjaka?

Savjeti inspirirani KonMari metodom
Make up
Vrlo smo često, što zbog neprestanog obnavljanja odjeće, obuće i kozmetike ili nedovoljno vremena i volje, u deficitu s prostorom. Trendovi se brzo mijenjaju i često nam se dogodi da ne znamo kamo bismo sa stvarima. Ormari su nam prepuni, a mi nezadovoljni onim što imamo. Koliko smo samo puta zaboravili što nam se sve nalazi u dubini ormara i opet kao hrčci kupovali gotovo jednake stvari?! 

Prostor je životna raskoš, ako nas razumijete?! U prostoru je najvažnija, organizacija. Promislite samo, koliko vam je zapravo ugodnije raditi kada uredite radni stol ili koliko se bolje osjećate kada počistite pretince/ladice i dovedete ih u red?! Isto je i s beauty proizvodima. Koliko se samo bolje osjećamo kada ispraznimo kupaonski ormarić u kojemu su se nagomilale prazne tubice, kutijice ili proizvodi kojima je davno već prošao rok trajanja?! A tu su onda i proizvodi koji vam izazivaju alergijske reakcije, ali su spremljeni u ladice kao propusti u obliku darova koji vam nikada nisu baš "legli" i to iz preko nekoliko razloga (teksture, mirisa). Svakako je odlično svako malo napraviti selekciju proizvoda, prema godišnjim dobima ili jednostavnije, bojama. 
 
Make up

Idealno bi bilo kada biste imali ljetnu i zimsku kremu, kao i ljetni i zimski parfem. Kozmetiku možete slagati i prema veličini proizvoda. Imajte na umu - kada u prostoru nema nereda, život je odmah ljepši. O važnosti pospremanja životnog prostora, pisala je Marie Kondo u knjizi "The life - Changing Magic of tidying up." Bit metode KonMari (umjetničko ime autorice knjige) ukloniti je sve nepotrebne proizvode u pojedinoj kategoriji i pri tom si postaviti pitanje "Usrećuje li me?". Samo ako je vaš odgovor potvrdan, proizvod zadržite.

Make up

Potrudite se sve pospremiti u ormariće ili ladice. Na vidljivom mjestu ostavite samo one proizvode koji izgledaju lijepo (zato jer izgledaju lijepo, a ne zato jer ne znate kamo biste s njima). Testere potrošite odmah kada ih dobijete jer većina tih proizvoda nema rok trajanja poput originalnih proizvoda. A i zbog praktičnog pakiranja, zbog kojega ih možemo zametnuti, nerijetko testere nagomilamo bez reda, a i potrebe i tek kada im istekne rok trajanja opet ih pronađemo. Uvijek koristite kul kutije, ukrasne posudice ili staklenke u kojima će vaše četke za šminkanje izgledati profesionalno, a i bit će vam nadohvat ruke. Obvezno ih držite čistima jer ako su izložene u otvorenom prostoru može na njih pasti prašina.

Make up
 
A sada, bacite se na "čistku" ormara i ladica. Važno je da svaki predmet pohranite tamo gdje ga uvijek možete vidjeti, iz jednostavnog razloga, kako biste znali da ga imate. A kada jednom uspijete svoje pretince dovesti u red, osjećat ćete se bolje. Tada vam je jedina misija, red samo nastaviti održavati, brinući se da ne skupljate nepotrebne stvari i ne gomilate ih bez ikakvog plana. Ovi trikovi inspirirani KonMari metodom pomoći će vam, ne samo usavršiti organizacijske vještine već i dati sjajne ideje za uređivanje vašeg kutka za uljepšavanje.

Ma.D.
Foto: Instagram (@homeatsix, @mariekondo)

Objavljeno: 17.08.2017. u 14:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p