MAKE UP

3 ključna proljetna make up trenda

Simona Antonović vam predlaže najbolje beauty lookove

Proljetni dani koji nam se sramežljivo bliže, pravo su vrijeme za poigravanje make upom i njegovim proizvodima, tehnikama, bojama i teksturama. Ako ste ove sezone spremne isprobati nešto novo, a još uvijek nemate ideju što bi to moglo biti, u pomoć će vam uskočiti naša priznata make up stručnjakinja Simona Antonović, koja je za čitateljice Fashion.hr Style Communityja izdvojila tri glavna proljetna trenda u području make upa. Uzmite kistiće u ruke i budite kreativne!

NARANČASTI RUŽ


Jednako kao što su samo pokoju godinu unatrag žene strahovale pred žarko crvenim ružem, da bi ga na kraju pokorile i udomaćile u svojim kozmetičkim torbicama, jednako nas ove sezone čeka s narančastim ružem. On dolazi u dnevnoj varijanti, kod koje će utisnuti energičan pečat. Samim time ne podnosi teški make-up pa je uz njega dovoljno istaknuti oči maskarom. Za mat efekt prislonite preko svježe nanesenog ruža papirnatu maramicu.

PASTELNE BOJE


Još jedan ovogodišnji make-up trend odnosi se na pastelnu paletu sjenila za oči. Boje variraju od lavande preko pistacije pa sve do baby plave ili ružičaste. Pastelna fantazija postaje nosiva ukoliko se odlučite za mono-verziju, što znači korištenje isključivo jedne nijanse, bez miješanja i sjenčanja. Poštujte granicu pregiba kapka i obavezno nanesite maskaru.

CRNI TUŠ


Crni tuš ove sezone više nije isključivo strog i oštar, već se dopušta "markiranje". Ovo posljednje znači da rubove tuša smijete lagano razmazati kozmetičkim štapićem, osobito ako birate tehniku nanošenja u kojoj zapravo ne koristite klasičan tuš, već isti efekt postižete crnom olovkom za oči.

 

Simona Antonović

photo: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 14.03.2014. u 14:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p