MAKE UP

3 male tajne meda

​Med u službi ljepote

Med je jedno od najstarijih sredstava za njegu kože. Mnoge su Rimljanke zavodile upravo mekom kožom, koju su satima namakale u kupki od magarećeg mlijeka zaslađenog medom. Med se rabio i za postizanje sjaja kose i za izradu hidratantnih krema za tijelo. Pomiješan s raznim aromatičnim biljkama, ponajviše sa šafranom, med je bio i sastojak antičkih parfema.

Pitate se kako danas rabiti med? Naša prva sugestija je medena kupka za kožu poput satena. Umjesto mirisne soli i pjenastog gela, u kadu ulijte 250 g tekućeg meda i parfem po vašem izboru. Uz mirisnu svijeću opustite se 30-ak minuta nakon napornog dana.


Za uklanjanje sitnih ljuskica na licu izvrstan je piling za usne. Pomiješajte žlicu meda sa žlicom soli i lagano trljajte usne. Istovremeno ćete ukloniti sve ljuskice i zaštiti kožu. Piling ponovite jednom tjedno, a u međuvremenu njegujte usne s balzamom čiji recept slijedi!

Hladnije vrijeme prvo se očituje na vašoj koži i usnama. Pomiješajte žlicu blago ugrijanog meda sa žličicom ružine vodice, prenesite u malu teglicu i ostavite da se ohladi. Vaš DIY balzam je spreman, a usne nevjerojatno mekane.
 
Ana Jerneić

Objavljeno: 26.10.2014. u 11:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p