MAKE UP

3 mita o osjetljivoj koži

Pravilno njegujte osjetljivu kožu

fashion.hr
 
Suvremeni život i stres povezan s njegovom dinamikom prouzročio je mnogim ženama problem kada je riječ o koži. Sve je više onih koji se susreću s pretjerano osjetljivom kožom u vidu crvenila, iritacije, izrazite suhoće, akni, alergijskih reakcija i još mnogo neugodnih pojava koje izazivaju kako estetski tako i psihološki problem. 

S problematičnom kožom najčešće se susreću žene koje "pate" od hiperaktivnog imunološkog sustava te svaka promjena bilo da je uvjetovana unutarnjim ili vanjskim utjecajima ostavlja tragove najčešće na koži lica .Zdrava koža obavlja osjetljivu zadaću uspostavljanja ravnoteže, štiti od vanjskih utjecaja i regulira razinu vlage dok se ona osjetljiva prepoznaje upravo po gubitku vlažnosti. Oni koji su se susreli s problemom pretjerane iritacije dobili su mnogo savjeta o tome što od kozmetičkih preparata mogu koristiti, a što je zabranjeno i pomalo su obeshrabreni činjenicom kako je broj onoga što smiju nanositi na lice sveden na minimum. No, ne slažu se svi stručnjaci s time smatrajući kako su neki od rasprostranjenih savjeta o njezi problematične kože samo mitovi.

MIT: Retinol je zabranjen

ISTINA: Svaki tip kože podnosi retinol. Retinoidi su spojevi dobiveni iz vitamina A koji ima nevjerojatno dobro djelovanje na kožu. Ono što je važno je njegova primjena, odnosno doziranje. Sasvim mala količina nanesena na sloj hidratantne kreme ne može negativno djelovati.
fashion.hr

MIT: Hipoalergeno znači neiritirajuće

ISTINA: Netočno je da to označava antialergijske ili sasvim blage proizvode. Ovaj pojam nije standardiziran stoga je najvažnije saznanje na što ste konkretno alergični te kupovati one proizvode čiji sastav vam odgovara.

MIT: Eksfolijacija nije za osjetljivu kožu

ISTINA: Taj je podatak samo djelomično točan i odnosi se na na alergičare i one oboljele od rozacea jer u takvim slučajevima mrtve stanice kože služe kao zaštita. No one osobe koje se bore s aknama trebaju tretman eksfolijacije kako bi pore učinili što čišćima.
fashion.hr 
Iva Todorić
Objavljeno: 31.12.2014. u 11:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p