MAKE UP

30 sekundi za promjene u make up-u

Donosimo vam naše omiljene trikove!

Mi vjerujemo u čuda i vjerujemo da se s pravim alatom može postići čudo. Možemo izgledati mlađe, svježije, bez flekica. Sve nam to omogućuje šminka, ali ipak volimo trikove koji u 30-ak sekundi mogu promijeniti stvar. Donosimo vam naše omiljene trikove!

Osim pojedinih sretnica, sve žene pate za dugačkim, gustim i uvijenim trepavicama. Iako ih uvijete svaki put prije stavljanja maskare, nakon nekog vremena one se ipak izravnaju i spuste. Vjerujemo da u svojoj kolekciji imate jednu gustu maskaru, koja će riješiti problem. Stavite maskaru s donje strane korijena trepavica i držite 15-ak sekundi na svakom oku. Trepavice će biti uvijene, a vaš pogled otvoren.

Definirajte osmjeh – korektorom. Dobar korektor baza je vaše kozmetičke torbice, zato na njemu nikada ne štedite. Neovisno nosite li ruž ili sjajilo, kutove usana definirajte korektorom. Vaš osmjeh će puno bolje izgledati, a i ovim trikom se osiguravate od izlijevanja ruža ili sjajila preko ruba usana.

Kupili ste predivno sjenilo, a pigmentacija je, malo je reći razočaravajuća. Bijela olovka za oči ili mat bijelo sjenilo riješit će problem. Nanesite ga na kapak kao bazu, a zatim na njega sjenilo! Vaše sjenilo će momentalno dobiti na pigmentaciji!

Malo iluminatora iznad usana, neovisno o boji ruža, dati će vašim usnama blistav izgled. A nije ni na odmet reći da će ih vizualno podići te da će one zablistati. Ovaj trik čak pristaje i tamnim jesenskim tonovima.

Vjerujemo da imate svoju omiljenu maskaru, ali kombinacija dvije maskare može pružiti izvrsne rezultate. S maskarom tanke, gumene četkice ćete definirati duljinu. Nanesite ju samo na vrhove, koji su prirodno puno svjetliji, te će u doticaju s bojom postati vidljivi.

Za cijeli proces konturiranja treba vam više od 30 sekundi, ali za to vrijeme možete napraviti dva trika koji će vam skinuti godine. Mat bronzer nanesite sa svake strane nosa i suzite ga, te na podbradak. Bye bye godine!

Najveća greška, kod šminkanja, koju radimo je šminkanje pod umjetnim toplim svjetlom. Ono nam daje nerealnu sliku i pogleda na ogledalu na prirodnom ili hladnom svjetlu će nas šokirati. Ako ste izašli iz kuće u uvjerenju da ste se izvrsno našminkali, a pogleda kasnije je pokazao da imate puno previše pudera, evo mini trika. Nanesite dvije kapljice hidratantnog seruma na lice i umasirajte ga, višak pudera utapkajte papirnatom maramicom.

Ana Jerneić

Objavljeno: 23.09.2014. u 12:34
Tagovi: beauty savjeti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p