MAKE UP

4 jesenska make up trenda po izboru Simone Antonović

Poznata vizažistica otkriva svoje favorite…

Svake sezone na tjednima mode u Parizu, New Yorku, Milanu i Londonu pratimo modne trendove koji se unatoč kratkim vremenskim razmacima konstantno uspijevaju razvijati i mijenjati. Modni dizajneri zajedno s timom stilista, vizažista i frizera stvaraju harmonične imidže koji postaju upravo trendovi. Imala sam priliku i čast sudjelovati u stvaranju jednog od ovosezonskih make-up trendova za sezonu jesen-zima 2014/2015. U timu Petera Philipsa na tjednu mode u Parizu šminkala sam reviju dizajnera Driesa Van Notena. Unatoč raznovrsnosti koja je vladala na licima modela, odabrala sam četiri ključna make up-a sezone za svačiji ukus.

Grafički eyeliner – dva najupečatljivija i osobno meni najdraža make-up looka obilježila su ovosezonski trend grafičkog tuša na revijama Saint Laurent i Dries Van Noten. Autor i umjetnik make-upa na reviji Saint Laurent - Aaron De Mey poigrao se s popularnim make up-om iz šezdesetih, naglasivši gornji kapak crnim tušem, a donje trepavice duplim slojem maskare. Dok je Peter Philips na reviji Dries Van Notena birao minimalističniju verziju bez maskare, a tušem naglasio samo gornji kapak u obliku pravokutnika.


Neutralni/prirodni make up – klasičan, no svake sezone ovo je vodeći make-up look, a ovog puta 'prirodno' je u bojama pijeska. Naime, našminkati se u 'nevidljivo' zaista nije lako izvesti i postići jer zahtjeva vještinu i vrhunski odabir šminke. Neutralni, a chic look postignite bojama pijeska na očima, bojom breskve na obrazima i nježnim rozim ružem na usnama. Ovaj make up look dobro smo mogli vidjeti na revijama uglavnom američkih dizajnera Alexandera Wanga, Jasona Wu-a, Tommy Hilfigera i Michaela Korsa.


Metallic akcenti – poznati smokey eyes look mogli smo vidjeti na reviji Dior, no u vrlo zanimljivoj kombinaciji boje i teksture - khaki i tirkizna sa šljokicama koje reflektiraju i privlače svijetlo. Apsolutni must have sezone.

Naglašene/nenaglašene obrve – bez obzira na trendove na pistama, obrve u svakodnevnom životu trebale bi biti oblikovane u skladu s licem tj. minimalno korigirane. Slijepo pratiti trend bilo debljih ili izbijeljenih obrva kao što je slučaj ove sezone sigurno ne pristaje svima, već nam služi da bi se inspirirali u osobnom izričaju. Uz klasičnije make up lookove na reviji Rag & Bone i Marc Jacobs obrve su bile definirane olovkom/sjenilom u nijansi obrva i tako zaokružile cjelokupni look. Na reviji Givenchy, vizažistica Pat McGrath izbijelila je obrve i osjenčala lice kako bi naglasila prirodne konture.

Simona Antonović

Objavljeno: 24.09.2014. u 11:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p