MAKE UP

4 proljetna trenda u kosi

Teuta Mesaroš izdvojila je svoje favorite

Trendovi u kosi za proljeće 2014. godine su zbilja različiti što je odlično jer nam to zapravo daje prostora da svaka od nas individualno izabere stil frizure, šišanja i boju koja joj najviše odgovara uz karakter, oblik lica i boju tena. No, ako niste sto posto uvjereni u svoj izbor najbolje se savjetovati sa stručnom osobom koja će vam pomoći u dilemi. Od nekoliko proljetnih trendova u kosi, izdvajam svoja četiri favorita!

VJEČNI BOB

Trend koji još ne silazi s trona je vječni bob. Dapače ove godine je odvažno i par centimetara kraći nego prijašnjih sezona. Kod ove frizure osobno volim to što nikada zapravo niti nije otišla van iz mode, samo ono što je trenutno čini izuzetnom je to što je više ne nose isključivo cure s ravnom kosom već dapače djevojke koje imaju valovitu i gustu kosu.

RAZDJELJAK NA STRANU

Ako ste pozorno pratili revije za ovu sezonu, sigurno ste primijetile da je razdjeljak jako pomaknut na stranu. To je trend koji je kod većine dizajnera prevladavao što u podignutim, a isto tako u raspuštenim frizurama, kod ravne ali i valovite kose. Neki su ga istaknuli tako da su kosu jako zalizali te ga time još više naglasili. Jako efektna frizura, uz minimalno truda i bez nekih velikih promjena.

PLATINASTO PLAVA KOSA

Ovo je trend za djevojke koje su odvažnije i koje si to zbog svog načina života mogu dozvoliti. Ovo je trend koji ne možete i ne smijete sami isprobavati. Plavih nijansi ima puno, a kod ovog trenda govorimo o bež i platinastoj boji. Treba naglasiti da se nosi na kratkoj i poludugoj kosi jer u protivnom dobivamo sasvim drugi doživljaj. Ne treba vas brinuti niti tamniji korijen jer i to prolazi u ovom slučaju. Platinasto plava je super podloga za pastelno ružičaste i lila tonove koji su također veliki proljetni hitovi.

WET LOOK

Ovo je jedan prijedlog za večernji look jer bi preko dana izgledali čudno. Ovaj trend super naglašava make up i dobiva se kombinacijom styling proizvoda pjene, kreme ili ulja ovisno o teksturi kose. Ako imate tanku kosu najbolje je sve zalizati prema gore i staviti pjenu, a ukoliko je gusta i valovita onda predlažem kremu i ulje (s uljem treba oprezno jer kosa mora izgledati mokro ne masno!). Ne treba kosu prethodno ravnati.

Teuta Mesaroš

photos: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 21.03.2014. u 13:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p