MAKE UP

5 beauty trikova koje smo ukrali iz starog Hollywooda

Što su nas naučile kultne glumice
audrey hepburn
O
d dvadesetih godina prošlog stoljeća, kada je započelo Zlatno doba Hollywooda prošlo je gotovo cijelo stoljeće, a make up i frizure kultnih glumica inspiriraju nas još i danas. Iako se sve promijenilo, možemo reći kako se nije promijenilo apsolutno ništa jer određeni trikovi i lookovi nikada ne izlazi iz mode. 

Bez obzira na to vidjeli nekoga samo u crno-bijeloj tehnici ili technicoloru slavne hollywoodske dame inspirirat će nas još desetljećima i sigurno od njih možemo naučiti nekoliko trikova, a pregled aktualnih beauty trendova dokazuje nam da smo u pravu. Od konturiranja usana do plave maskare, samo su neki od trikova koji nam pokazuju kako bi se trebali držati kultnih diva i njihovih bezvremenskih savjeta.

marilyn monroe

Konturirane usne Marilyn Monroe  

Ako samo obrubite usnice olovkom i nanesete ruž, imate puno toga za naučiti od slavne Marilyn Monroe jer je ona naime konturirala svoje usne. To je najčešće radila s crvenim ružem i koristila je čak pet različitih nijansi ruževa i sjajila kako bi postigla najbolji efekt. Obrubljivala je usnice tamnijim bojama i zatim s postepeno svjetlijim nijansama popunjavala do sredine te je tako postizala najpunije usnice. Zvuči vam poznato? 

audrey hepburn

Razdvojene trepavice Audrey Hepburn

Predivna Audrey Hepburn nakon nanošenja maskare razdvajala bi trepavicu po trepavicu kako ne bi bile slIjepljene. To nije radila na način na koji biste možda očekivali, s četkicom, nego iglom kako bi svaka bila savršeno razdvojena i na svojem mjestu. Mi vam naravno ne predlažemo da se s iglom približavate očima nego vam želimo ukazati na prirodan look koji je Audrey njegovala jer ponekad je manje više i definitivno bolje izgledaju takve trepavice nego one slIjepljene od nekoliko suvišnih slojeva maskare. 

sophia loren

Kupka od maslinova ulja Sophije Loren

S obzirom na to da je Sophia Loren Talijanka i odrasla je u mediteranskoj klimi, maslinovo ulje bilo joj je najbolji pomagač u beauty ritualima. Priznala je kako je upravo njega dodavala u svoje tople kupke te je ono zaslužno za njenu meku i njegovanu kožu, a i danas se u njegova blagotvorna svojstva kunu brojne dame.

katharine hepburn

Kućni piling Katharine Hepburn

Kako bi joj koža ostala svježa i blistava, Katherine Hepburn posezala je u svoj kuhinjski ormarić. Radila je svoj domaći piling za lice od limuna i šećera i tvrdila kako joj daje zdrav sjaj koži, a znamo da je danas upravo ovaj piling jedan od najpopularnijih beauty prouzvoda iz kućne radinosti. Desetljeća su prošla, ali jednostavne i praktične stvari uvijek će biti popularne!

carole lombard

Plava maskara Carole Lombard

Tijekom dana glumica Carole Lombard voljela je prirodan izgled, ali za večernje prilike obožavala je plavu maskaru. U jednom intervjuu priznala je kako najviše voli nanijeti ljubičasto sjenilo na kapke, produžiti obrve i zatim oči zaokružiti plavom olovkom i tamno plavom maskarom koja je i danas trend, pogotovo na modnim pistama. Ukratko, koji god beauty trend postane hit, budite svjesni da nije izmišljen jučer nego su ga mnoge žene već davno isprobale i ako je preživio do sada znači da zaista vrijedi!

T.K.
Foto: Imdb i themoviedb.com
Objavljeno: 26.02.2017. u 09:23

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p