MAKE UP

5 make-up pogrešaka koje dodaju godine

Naučite koje su i izbjegnite ih

Većina žena želi izgledati mlađe, ali igrom sudbine većina njih zbog lošeg make-upa na kraju izgleda starije. Tu ne govorimo o tinejdžerkama koje subotom navečer skrivaju prištiće iza nekoliko kilograma pudera i pretjerane šminke, jer nekako je razumljivo da žele biti odraslije. Problem je kada ove greške činite, kada želite postići suprotan efekt. Donosimo 5 najčešćih pogrešaka koje dodaju godine.

1. Loša podloga

Pretaman ili presvijetao tekući puder problem je većine žena. Sa svijetlim ten izgleda sivkasto i isprano, s pretamnim klonulo i umorno, a da ne spominjemo prijelaze na bradi. Vrijeme je da se malo informirate i naučite svoj podton kože (žuti ili rozi) te da se držite dobro odabranog pudera, prave nijanse i teksture. Nema univerzalnog rješenja, svatko ga mora pronaći za sebe.

2. Pande i rakuni oko očiju

Smokey eyes je zakon, ali ako imate lošu olovku koja se brzo razmaže ili pak presvijetli korektor izgledat ćete poput jedne od ove dvije neodoljive životinjice. Iako slatke za poludit, nisu nimalo seksi, pa radije pronađite dobar korektor i vodootporni tuš ili olovku.

               

3. „Klonule" trepavice

S godinama su nam trepavice sve rjeđe i slabije, pa „super-mega-ultra-turbo-maskara-koja-diže-trepavice-do-stropa" često nije rješenje, jer zbog teksture trepavice „padnu" i vizualno smanje oko. Radije odaberite manje kompliciranu maskaru, koja manje obećava, jer često može napraviti puno bolji posao.

4. Loše naneseno rumenilo

Prije svega izbjegavajte previše šljokica u rumenilu- lagani shimmer je dovoljan. Ne bi bilo loše da zapamtite kako se obrazi spuštaju s vremenom (kao i sve na našem tijelu) i da je najbolje slijediti jagodične kosti pri nanošenju rumenila.

                                        

5. Nošenje samo ruža

Kažu da je crveni ruž neizostavan i s tim se slažemo, ali nosite li isključivo i samo njega- izgledat ćete starije. Potreban je balans pa tako uvijek stavite barem rumenilo i maskaru ili tuš za oči.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 26.07.2010. u 15:25
Tagovi: Make up

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p