MAKE UP

5 mjesta na kojima ne bi smjeli čuvati kozmetiku

Izbacite proizvode iz kupaonice ili hladnjaka

Budimo iskreni, mnogi nemaju kozmetičke proizvode na jednom mjestu, već su razbacani po stanu, ali neka mjesta nisu ni malo pogodna za njihovo čuvanje. Donosimo vam 5 mjesta na kojima nije dobro držati kozmetičke proizvode jer bi se mogli otopiti ili pokvariti prije vremena. 

Prozorska daska - Dodatna sunčeva svjetlost s prozora nije dobra za kozmetiku, a niti je dobro da bude na propuhu jer ako neki proizvod ne zatvorite dobro, mogao bi se osušiti. Konstanta promjena temperature kraj prozora uzrokuje da se u losionima i kremama odvoje komponente nakon nekog vremena. Stavite svoje proizvode na primjerenija mjesta, poput police u spavaćoj sobi ili ladice. 

Kupaonica - Ovo je jedno od najgorih mjesta za skladištenje kozmetike zbog pare koja se stvara. Od pare mogu nastati plijesan i bakterije, a to sigurno ne želite u svojoj kozmetici. Ako imate kozmetiku u kupaonici, najbolje da je odmah preselite na prikladnije mjesto.

Radijator - Jednako kao i na prozorskoj dasci, vaše kreme i parfemi ne mogu ovdje stajati zbog topline. Ona razbija aktivne sastojke i ulja te proizvode čini manje učinkovitima.

Hladnjak Jeste li vi jedna od onih osoba koje neke kozmetičke proizvode čuvaju u hladnjaku? Iako hladnjak nije loš baš za sve proizvode, većini će niske temperature promijeniti formule i odvojiti komponente. U hladnjaku smijete držati vodice za lice kako bi bile osvježavajuće i prirodne proizvode koji nemaju konzervansa.

Auto Jeste li ikada slučajno ostavili svoj ruž u autu i pronašli ga u mokroj lokvi na podu? Sigurno to ne želite da se dogodi vašoj kozmetici pa je bolje da je ne držite u autu koji je pun prljavštine i bakterija.

Naš savjet je da kozmetiku imate na jednom, suhom i sigurnom mjestu, jer osim što će biti uredna i pregledna, bit će vam se lakše snaći i nećete se ljutiti na samu sebe kada ne pronađete neki proizvod koji vam hitno treba.
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 21.03.2016. u 12:30

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p