MAKE UP

5 multifunkcionalnih proizvoda u kozmetici

Iskoristite maksimum od make upa
 
Svaka zaposlena žena svjesna je da u svojoj kozmetičkoj torbici uvijek mora imati osnovne make up proizvode. Isto tako, svaka ta zaposlena žena zna da je veličina prostora u njenoj torbici vrlo limitirana i da treba prije svega biti praktična. Praktičnost ćete najbolje postići s manjim brojem proizvoda za nekoliko funkcija.

Ponekad nađemo savršenu nijansu rumenila, ali u ružu. Kremasta rumenila iznimno su popularna u hladnijim danima. Baš kao i ruž, kremasto rumenilo možete koristiti i na usnama i na obrazima. Zbog tamnijeg pigmenta usana naspram boje kože na obrazima, djelovat će tamnije na usnama nego na obrazima. Neovisno odlučili se na obraze nanijeti ruž ili rumenilo u kremi, nanosite ga u točkicama i brzo razmažite na obrazima.

Maskaru ćete naravno nanijeti na trepavice, ali uz tanki kosi kist maskara će postati i izvrstan tuš za oči. Mi obožavamo ovaj trik. Posebno, jer djeluje i obrnuto. Tuš za oči će isto zamijeniti maskaru. Umjesto da kist tuša držite vodoravno, držite ga okomito i povlačite po trepavicama.


Imamo još jedan trik za vaše trepavice. Želite li trepavice u boji, a maskara u boji vam je upravo te sekunde nedostupna? Nema problema. Uzmite svoju omiljenu nijansu olovke za oči, pomoću malog plamena svijeće u aluminijsku foliju otopite malo olovke i kistom za češljanje trepavica pokupite boju te nanesite na trepavice.

U svojoj torbici uvijek imajte malu količinu tekućeg pudera. Nemate li tester, prenesite svoj puder u malu posudicu. Osim što ćete imati čime popraviti make up, područje oko čepa često se osuši, pa će taj osušeni puder biti izvrsna zamjena za korektor.

Bezbojni lak za nokte vaš je prijatelj broj 1, jer osim što će dati sjaj vašim noktima kada ih ne stignete nalakirati, također će spasiti tek puknutu najlonku. Poderete li najlonku, na rub nanesite bezbojni lak za nokte koji će spriječiti daljnje pucanje.

Ana Jerneić

Objavljeno: 25.10.2014. u 13:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p