MAKE UP

5 najboljih alata za šminkanje

Neizostavni su dio svake kozmetičke torbice
noelle
Kistovi za šminkanje postali su sve popularniji. I dok smo ih nekada u kozmetičkim torbicama imali samo nekoliko, danas ih imamo cijeli "buket".  Pitanje je, znate li koji su najvažnije, ali i znate li, kako ih koristiti?

Iako danas postoji cijela paleta kistova u višedijelnim setovima za šminkanje, mi ćemo vas kroz ovaj tekst uvesti u beauty svijet kroz vodič najvažnijih kistova za šminkanje. Na taj ćemo vam način pomoći da budete u trendu, imate sve potrebno za uljepšavanje, a da pri tom, ne izgubite cijelo bogatstvo razmišljajući "moram ih skupiti sve". Krenimo!   
 
Kist za puder u kamenu/prahu

noelle

Veliki pufasti kist je po mišljenju make up artista, osnovni kist za lice koji biste trebale imati, čak i da nemate niti jedan drugi. Izvrsno je to što s njim možete, ne samo nanositi puder u prahu ili u kamenu, već i to što ga možete (barem dok ne kupite ostale kistove) koristiti i za bronzer, rumenilo, ali i za highlighter.

Kist za rumenilo

noelle
Kistovi za rumenilo dolaze u različitim oblicima i vrlo su slični onima za puder u prahu, samo su manji i gušći. A oblik možete odabrati po vlastitim potrebama- uži, širi, kraći, duži, koso rezani. I on je baš poput kista za rumenilo, multifunkcionalni kist koji osim za rumenilo možete koristiti za bronzer, lagano sjenčanje obraza, ali i za highlighter. I on je definitivno, drugi po redu kist koji biste trebale imati u svojoj kolekciji "alata" za šminkanje. 
 
Kist za korektor

noelle

Kist za tekući puder nismo spominjali jer se u većini slučajeva tekući puder vrlo vješto može nanijeti prstima ili čak spužvicama. Situacija je potpuno drugačija s korektorom. Za većinu korektora odgovarajući kist napravljen je od sintetike, lagano je spljošten i blago se sužava pri vrhu. Pomoću ovog kista izvrsno ćete prikriti nepravilnosti na licu (akne), ali i podočnjake. 

Kist za obrve

noelle
Odabir kista za obrve može biti poprilično težak zadatak jer imate cijelu paletu kistova. Bitno je da odaberete onaj koji vam najbolje leži u ruci i koji ćete moći koristiti kao eyeliner.  

Kist za usne

noelle

Ako ne koristite ruževe ovaj vam kist neće koristiti baš mnogo. No, izvrsno će koristiti onima koje koriste tamnije, crvene, koraljne nijanse jer će jednostavnije, lakše i preciznije nanijeti ruž. Pomoću ovoga kista možete iscrtati okvir usana, ali ih i u potpunosti ispuniti bojom koju ste odabrale.

U našim prijedlozima pronaći ćete ukupno pet must have kistova koji su neizostavni proizvodi svake kozmetičke torbice. One dame koje žele proširiti svoju kolekciju i obogatiti znanje iz beauty svijeta, ali i savladati neke nove tehnike šminkanja, ostale kistove mogu pronaći u Noelle setu koji se ekskluzivno prodaje u Bipa trgovinama po cijeni od 159,90 kuna. A sada, želimo vam uspješno "pituranje". 

noelle
 
Ma.D.
Foto: PR, Unsplash
Objavljeno: 14.09.2017. u 11:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p