MAKE UP

5 najvećih make up pogrešaka

Potezi koje trebate izbjeći!

   

Čak se i velikim make up stručnjakinjama povremeno pokrade koja greškica prilikom nanošenja šminke na lice. Ako ste početnik ili jednostavno niste jedna od onih dama koja veliku pažnju posvećuje make up-u, svakako pročitajte koje su to najveće pogreške pri nanošenju šminke i naučite kako ih izbjeći.

KOREKTOR ISPOD OČIJU

Iako vam se čini da podočnjaci prevladavaju vašim licem, istina je bolja nego što mislite. Nagnite glavu prema naprijed kako bi ste vidjeli sjene. Dovoljno je prekriti samo to područje da biste izbjegli izgled rakuna. Žene se često šminkaju uz umjetno svjetlo koje stvara ‘lažne’ podočnjake pa korektor ispod očiju nanosite na danjem svjetlu ili što prirodnijoj rasvjeti.

OCRTAVANJE USANA

Kao što većini žena polovice lica nisu simetrične, tako nisu niti polovice usana. A kada ih još poželimo povećati, efekt će biti sve samo ne oku ugodan. Zato vam donosimo jednostavan trik kako pravilo obrubiti usne. Na sredini gornje usnice nacrtajte 'V' u pregibu a s vanjske strane 2 crtice. Zatim te crtice spojite polukružnim lukom. Ostatak će biti jednostavan.

NANOŠENJE PUDERA SPUŽVICOM

Iako mnogi make up stručnjaci podlogu i puder nanose suhom spužvicom, mi preporučujemo vlažnu. Puder će se puno bolje stopiti s licem i izbjeći ćete efekt maske.

BRONZER

Bronzer je naš saveznik, a opet ga se toliko često zloupotrebljava! Želite li licu dati osunčan izgled nanesite bronzer u obliku slova E, na sljepoočnicu i uz korijen kose, jagodične kosti i na vilicu.

UVIJENE TREPAVICE

Zakrivljene četkice maskare imaju cilj uviti vaše trepavice. Ako ne znate kako s njima istaknuti trepavice, usredotočite se samo na središnji dio trepavica.

 

Ana Jerneić

Objavljeno: 20.06.2014. u 11:10
Tagovi: beauty savjeti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p