MAKE UP

5 novih podloga za jesen 2011.

Poznate kozmetičke kuće donose usavršene formule tekućih pudera
Ako se u skorijoj budućnosti spremate krenuti u nabavku nove podloge, odnosno tekućeg pudera, donosimo vam 5 relativnih noviteta koje ove jeseni isprobavaju i u njima guštaju mnoge ljubiteljice make up mazalica. Pri odabiru idealne nijanse, obratite pozornost na to da tražite nijansu što sličniju vašoj koži, ako ne i identičnu. Tekući puder najbolje je isprobavati na samom licu, umjesto na zapešću, kako je dosad bilo uvriježeno mišljenje, ali prije svega uzmite u obzir za kakav tip kože kupujete podlogu, koliko jako želite da vam prekrije eventualne nedostatke te kakav je vaš podton kože; neutralan, žučkast ili roskast.

MAC je za ovu jesen pripremio podlogu idealnu za svaki ton kože. Naime, nova Matchmaster Foundation spf15 sadrži pojednostavljenu tehnologiju, koja koristi svjetlucave pigmente; prilagođava se vašoj boji tena te mu daje polu-mat efekt. Srednje je prekrivne moći, vizualno omekšava bore i borice te reducira sjaj kože. Podloga je dostupna u 14 nijansi, a cijena se kreće oko 180 kuna.

Ako ste mislili da je MAC-ovih 14 nijansi pozamašan broj, recentan Chanelov novitet - podloga Perfection Lumiere može se pohvaliti s čak njih 20. Nova podloga zamijenila je Pro Lumiere, kojoj su mnoge žene bile odane, no čini se kako ih je novitet na tržištu oduševio istim intenzitetom. Perfection Lumiere koristi specijalnu tehnologiju kako bi na licu stvorio dojam druge kože, a također sadrži svjetlucave pigmente koji usavršavaju sve nesavršenosti i pigmentaciju na koži. Ne sadrži ulje, prikladan je za sve tipove kože, a na licu se zadržava navodno i do 15 sati. Kao i MAC, licu daje polu-mat završetak, a cijena iznosi 348 kuna.

U cijenovno pristupačnijem rangu javlja se nova Maybelline Fit Me podloga, čija cijena iznosi nekih 50-ak kuna. Vrlo je lagana i srednje prekrivne moći, a licu naposljetku daje jedan prirodan i lagano roskast efekt. Pakiranje je lagano za korištenje, dok birati možete između ukupno 18 nijansi. Podloga na licu ostaje postojana između 6 i 8 sati i možda neće odgovarati mješovitoj s T-zonom ili masnoj koži, koje zahtijevaju mat efekt, ali će zato normalnoj koži dati prirodan sjaj.


Nove Diorskin Forever podloge možda se sjećate po reklamnoj kampanji koja je prije koji mjesec predstavila Natalie Portman kao zaštitno lice ovog noviteta. Iako je ime prividno ostalo isto, opis podloge jest promijenjen iz „Extreme Wear Flawless Makeup" u „Fusion Wear Makeup". U igri je 9 nijansi, a nova generacija dugotrajnih podloga sadrži laganu kremastu teksturu te je lagana za nanošenje i dobro se razmazuje. Podloga sadrži formulu koja licu daje mat efekt ili njegu, ovisno o tome gdje su potrebni. Umjereno prekriva nesavršenosti na koži te joj cijena iznosi oko 350 kuna.

U Hrvatsku je nedavno došao poznati make up brand Illamasqua, a ukoliko ga još uvijek niste posjetile, svakako se uputite jer nećete požaliti. Između ostalog, tamo biste mogle pronaći podlogu idealnu za svoj tip i ton kože. Najnovija Skin Base podloga vrlo je hvaljena; inspirirana je Beauty Balm kremama, popularnim na azijskom, ali i našem tržištu, bogate je teksture i licu osigurava srednje jaku do jaku prekrivenost. Ujednačuje ten te njeguje kožu, dok licu istodobno daje vrlo prirodan izgled. Kažu da je namijenjena svim tipovima, no iskustva korisnica govore kako je ipak nešto pogodnija ženama s mješovitom kožom. Cijena cca 250 kuna.

H.B.
Photo: Illamasqua, Makeup4all

 

 

Objavljeno: 04.11.2011. u 14:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p