MAKE UP

5 pogrešaka beauty rutine

Donosimo vam 5 ultimativnih beauty navika koje morate usvojiti!

Vaša jutarnja rutina uređivanja je uvijek ista, jer lakše je držati se sigurnog nego napraviti promjene. Nekada nam život jednostavno ni ne da vremena da se maknemo iz svoje sigurne zone i potaknemo neke druge navike. No što kada nam te navike više štete nego koriste? Tada je vrijeme je za promjene koje morate promijeniti već ovog vikenda.


1. Vjerujemo da redovito koristite kremu za sunčanje ili štitite kožu dnevnom kremom s zaštitnim faktorom. Znate li da su uši treće najčešće mjesto za karcinom bazalnih stanica, što je najčešći tip raka kože? Manje od 33 % ljudi redovito maže uši kremom za sunčanje, nemojte biti u toj skupini!

2. Lomljenje, struganje ili skraćivanje noktiju čini vam se kao bezazlena navika redovite manikure, no istraživanja govore da povećavate vjerojatnost suhih, krhkih noktiju. Čuvajte svoje nokte i kožicu te ih hidratizirajte!

3. Vaše godine najlakše će otkriti koža vrata i dekoltea. To područje je izrazito osjetljivo i bore se lako skupljaju. Ne morate kupovati skupe kreme, dovoljno je da se redovito mažete i umasiravate. Koristite kreme s retinolom koji daje elastičnost koži najmanje dva do tri puta tjedno!

4. Drugi neprijatelj godina su laktovi i koljena. Suhi, pepeljasti dijelovi tijela koji postaju deblji od ostalih s godinama će izgledati sve lošije i lošije. Kemijski piling s glikolnom kiselinom ili losion s glikolnom kiselinom pomoći će vam u tom problemu.

5. Ruke prve gube bitku s godinama, jer gube mast i elastičnost. Najviše su izložene suncu, kemijskim sredstvima za čišćenje, s njima radimo stalno i stalno su nam na udaru negativnih učinaka. Vaše ruke više od bilo kojeg dijela tijela traže hidrataciju. U svoju beauty rutinu ubacite i kreme s zaštitnim faktorom svako jutro. 

A. J. 

Objavljeno: 27.09.2014. u 16:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p