MAKE UP

5 pogrešaka kod njege masne kože

Neprestane greške koje mogu napraviti veliku štetu

Masna koža, suprotno mišljenjima, nije samo rezervirana za tinejdžerske dane. Masna koža javlja se i kod žena u 40-ima i 50-ima. Kada padne količina estrogena, žlijezde lojnice aktiviraju i proizvode više sebuma na koži. Masnu kožu karakteriziraju i velike pore te vidljiv trag masnoće na licu koji ostavlja neuredan izgled lica. Možda vas to u ovom trenutku ne tješi, ali žene s masnijom kožom imaju čvršću i elastičniju kožu, naravno ako je pravilno njeguju, i manje su sklone borama. Želite li svoj minus pretvoriti u plus, pripazite na nekoliko stvari zbog kojih bi vaša koža mogla požaliti! Imati masnu kožu pod kontrolom definitivno je moguće uz pravilnu njegu kože!

Suprotno mišljenjima, masnu kožu nije potrebno isušivati. Kontraefekt koji će se stvoriti je taj da će vaša koža proizvoditi sve više i više sebuma. Sastojci poput natrij lauril sulfata, natrij lauret sulfata ili amonij lauret sulfata privremeno će vas riješiti viša sebuma, ali dugoročno će vaša koža reagirati proizvodonjom novog, i to u većoj količini. Pokušajte koristiti proizvode za čišćenje bez sulfata.
 
Mnogi smatraju da masnu kožu ne treba hidratizirati, jer je masna! Potpuno krivo, svaki tip kože treba hidrataciju, pa i masna. Nije dovoljno samo piti tekućinu tokom dana, posegnite i za hidratantnim serumima i kremama za lice.fashion.hr
U svojoj torbi uvijek imajte termalnu vodu za osvježenje lica jer je odličan izvor hidratacije. Termalnu vodu će zamijeniti hidrolat, još jedan potpuno prirodan izvor hidratacije za vašu kožu. Naravno, možete koristiti i tonik namijenjen vašoj koži, ali za dnevno osvježenje termalna voda i hidrolat su jednostavniji.
 
 
Ne postoji magični lijek za masnu kožu. Znamo da biste najviše voljeli neku čarobnu kremu koja će riješiti sve vaše probleme, ali ona još ne postoji. Umjesto toga, preporučujemo vam da koristite matirajuću kremu ili uklanjate višak sebuma s lica tokom dana. Umjesto matirajućih papira, možete se čak poslužiti maramicom.
 
Možda ćete nerado to prihvatiti, ali opustite se. Stres uvelike utječe na povećanje količine sebuma. Stres uzrokuje pojačan rad nadbubrežne žlijezde koja zatim potiče na pojačan rad žlijezde lojnice. S obzirom da je stres nemoguće izbjeći, pronađite svoju zonu opuštanja.

Ana Jerneić
Objavljeno: 17.11.2014. u 10:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p