MAKE UP

5 pogrešaka koje vjerojatno činite s bronzerom

Bronzer je proizvod koji vam može uljepšati konture lica
bronzer
Bronzer je zapravo jedan od onih proizvoda čija bi se vrijednost mogla iskazati u zlatu, a opet, unatoč tome, vrlo često se nalazi na popisu zanemarenih proizvoda. Ako je to i u vašem slučaju tako, vrijeme je da bronzeru date jedno od važnih mjesta na ljestvici vaših najdražih beauty proizvoda. 

Ovaj proizvod nam daje zdraviji, suncem obasjan izgled i to onaj za koji se nismo morali izložiti štetnim UV zrakama ili dugotrajnom sunčanju. Iako se upotreba bronzera čini jednostavna, vrlo često vidimo da se on i ne koristi baš uvijek ispravno. Bilo da samo želite dodatni sjaj, ili više ozbiljan izgled, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete pogreške pod svaku cijenu. 

Pogrešna nijansa

To može biti jedan od najvećih, ali i najučestalijih problema. Nikada ne biste trebali željeti nositi nijansu koja je toliko mračna da vaš bronzer izgleda poput tamnih pruga ili „zakrpa“ na vašem licu. Također, ne želite nositi niti onu nijansu koja je previše lagana i koja se gotovo i ne vidi. Ako imate dvojbe, upotrijebite paletu s nekoliko boja kako biste dobili onu najbolju. 

bronzer
Nanosite ga na cijelo lice


Iako je svrha bronzera povećati sjaj vašeg cijelog lica, to ne znači da ono treba biti "izložbeni" predložak za prašak, kremu, tekući ili puder u kamenu. Primijenite ga na visoke točke vašeg lica, obraze i čelo, za početak. Ako želite malo brončanog sjaja na nosu možete dodati "prstohvat" proizvoda i na taj dio vašeg lica. 

Koristite krivi aplikator

Korištenje kista koji ima guste dlačice može dovesti do toga da vam se na licu nađe previše proizvoda, a to će rezultirati činjenicom da „slojevitost“ vašeg bronzera izgleda nikako odnosno pretjerano. Umjesto toga, upotrijebite lagani kist kako biste jednostavnim aplikatorom omogućili da se proizvod uklopi kako biste imali besprijekoran izgled. Također, možete upotrijebiti spužvicu za šminkanje ili beauty blender kako biste uklonili višak proizvoda s lica.

bronzer
Nanosite krivi finish

Finish je vrlo važan kada je riječ o odabiru bronzera. Formule s previše sjaja mogu biti nepogrešive za određene tipove kože. Mat finish nije baš najbolja opcija za suhu kožu jer će rezultirati mramornim i umornim izgledom. Zaključak, upoznajte se s vašim tipom kože i beauty proizvode birajte u skladu s njim.

Koristite krivu teksturu
 

Odabir ispravne teksture proizvoda iznimno je važan kada je u pitanju bronzer. Prašak može biti najpopularnija opcija, ali nije idealna u svakom djelu godine. Tijekom toplijih mjeseci, tekuće formule će nadopuniti vašu kožu više. Praškasta tekstura pak može rezultirati "prugastom" završnom obradom i učiniti da vaša šminka izgleda neujednačeno. 
Foto: Getty Images
Objavljeno: 13.03.2018. u 12:24

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p