MAKE UP

4 pravila njege trepavica koje morate znati

Trikovi za gušće i dulje trepavice
trepavice
A
ko se osjećate golo kada nemate barem maskaru na trepavicama, niste jedini, ali vaša maskara može loše utjecati na vaše trepavice i područje oko očiju, pogotovo ako koristite vodootpornu verziju. Slijedite ova četiri pravila jer će vam trepavice biti zahvalne!

Žene se često žale da im je područje oko očiju prvo na kojem se primijete bore, a to je većinom zbog toga što kada čistimo naše trepavice, gotovo uvijek povlačimo i pomičemo kožu oko očiju. Važno je da prema tom području budete iznimno nježni jer će jedino tako vaša koža izgledati mladenačko i blistavo, a pogled će vam biti otvoreniji. Pogledajte koje od ova četiri pravila ne poštujete i pokušajte ih uvrstiti u svoju dnevnu rutinu njege.

trepavice

Oprezno s maskarom

Zapamtite, jako je važno mijenjati maskaru svaka tri mjeseca, čak i ako još mislite da je imate dovoljno. Što maskaru dulje imate, više će se bakterija u njoj množiti. Nikad nemojte maskaru nanositi od samog korijena jer tako možete izazvati iritaciju oka i suzenje očiju. Pokušajte je nanositi malo udaljenije od korijena kako uopće ne bi dodirivali kapak.

trepavice

Nježno odstranjivanje šminke

Jako je važno nježno ukloniti maskaru jer ako ste grubi možete povući i iščupati trepavice. Folikule trepavica su jako osjetljive pa ako ih jednom oštetite mogu prestati rasti. Također možete oštetiti folikule ako koristite skidače šminke koji nisu pH uravnoteženi ili imaju alkoholnu bazu. Koristite pamučne blazinice i nemojte na brzinu trljati oči, nego si dajte vremena. Blazinicu prislonite na kapak i pustite 30 sekundi da proizvod djeluje jer ćete tako lakše skinuti maskaru bez oštećenja trepavica.

Ekstenzije trepavica

Ako stalno iznova stavljate ekstenzije trepavica, a inače imate rijetke trepavice morali biste pripaziti da vam ne oštete vaš folikul. Ne smijete trljati oči dok ih nosite jer osim ekstenzije, možete iščupati i svoju trepavicu i može se dogoditi da više nikada ne naraste. Pripazite u kojim salonima stavljate ekstenzije jer o proizvodima koje koriste, najviše ovisi i kvaliteta vaših ekstenzija. 

trepavice

Dodaci prehrani

Ako imate kratke i rijetke trepavice, možda vam nedostaje nekih minerala ili vitamina pa ne bi bilo loše da posegnete za dodacima prehrani jer možda te mikronutrijente ne unosite dovoljno hranom. Biotin je odličan vitamin koji sprečava gubitak kose i potiče njezin rast. Upravo zbog toga je čest dodatak šamponima i sredstvima za njegu kose, a odličan je i za njegu kože pa će vam područje oko očiju biti nježnije i blistavije.

T.K.
Foto: Getty Images 
Objavljeno: 28.09.2016. u 13:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p