MAKE UP

5 trikova za savršen ten

Puder, korektor i iluminator su vaši saveznici!

Čak i ako imate puder odgovarajuće nijanse i teksture, uvijek se dogodi loš dan kada sami sebi nikako ne izgledate lijepo. Naravno, sve je to u našim glavama, ali mali trikovi mogu naš ten učiniti savršenim i podići naše raspoloženje!

1. Umorna koža
Nanesite podlogu sintetičkim kistom i vaša koža će automatski živnuti. Kist za podloge, je plosnat i manji od uobičajenog kista za puder, a sintetička vlakna ne upijaju puder kao prirodna vlakna. Ovako nanesen puder daje svježi finiš i fotošopirani izgled lica. Samo pripazite na prijelaz prema vratu! Mi preporučamo Sephora kist za tekući puder na uvlačenje (150 kn).


2. Crvenilo i prištići
Korektor nanesite kistom na prištiće i crvenilo. Ako je prištić jako izražen koristite zeleni korektor koji će vizualno reducirati crvenilo. Nanesite korektor oko nosa i usta da ih posvijetlite i date licu konture. Naša preporuka je Clinique kist za korektor (100 kn) u kombinaciji s Too Faced korektorom (140 kn).


3. Podočnjaci
Tamne kolutove ispod očiju prikrijte illuminatorom koji osim što prikriva također reflektira svjetlost s područja na koje je nanesen pa cijelo lice djeluje odmornije. Ako su podočnjaci jako izraženi, najprije ih prikrijte tekućim puderom ili korektorom u sticku, a tek zatim nanesite iluminator. Najbolji iluminator je YSL Touche Eclat (220 kn)


4. Previše sjaja
Nanesite kistom transparentni puder na čelo, nos i bradu. Ako puder stavljate spužvicom, lako će se dogoditi da ga nanesete previše, stoga radije koristite kist. Odvucite poglede s T-zone naglašenim očima ili obrazima. Too Faced transparentni puder (150 kn) i Sephora kist za puder (250 kn) idealna su kombinacija.


5. Manjak sjaja
Lice vam izgleda suho i mat? Nanesite kremu sa svjetlucavim česticama, a preko nje se našminkajte uobičajeno. Tako će svjetlucave čestice samo prodirati kroz make up i neće previše šljaštiti. Obraze naglasite shimmerastim rumenilo, a uz unutarnji rub oka nanesite svjetlucavo bijelo sjenilo. Kombinacija Nivea Natural Beauty kreme (80 kn), Dior Night Diamond shimmera (330 kn) i Anastasia Eye Lights olovke idealna je za ostvarivanje svježeg tena.

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 02.08.2009. u 12:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p