MAKE UP

6 grešaka prilikom nanošenja pudera koje trebate prestati raditi

Svi smo ih barem jednom napravili
greške prilikom nanošenja podloge
N
ema dobrog make upa bez dobro nanesene podloge. Činjenica je to koju smo dosad svi usvojili, no većina žena i dalje najviše make up pogrešaka radi upravo s podlogom. Vrijeme je da jednom za svagda savladamo i ovu lekciju. Donosimo vam 6 najčešćih pogrešaka kod nanošenja podloge.

1. Nanosite previše slojeva

Mnogo žena vjeruje da što više slojeva nanese, to će imati bolje prekrivanje. No, to je velika pogreška. Tajna ne leži u slojevima nego u idealnom puderu koji pristaje vašoj koži. Ako nanosite više slojeva na dijelove lica koje posebno želite prekriti, više podloge samo privlači dodatne podloge na te dijelove lica. Ujednačena podloga daje prirodan izgled vašem licu.

2. Testirate puder na svojoj ruci

Uvriježeno pravilo da puder i korektor trebate prilikom kupnje provjeriti na svom dlanu je pogrešno. Naime, boja na licu i na ruci nije iste nijanse. Najbolje mjesto gdje treba nanijeti novi puder je na vašem vratu.

3. Nanosite korektor ispod pudera

Prvo nanosite korektor, a tek onda puder? Pogrešno! Naime, s puderom ćete maknuti naneseni korektor. Prvo trebate nanijeti puder, a tek onda korektor.

4. Ne koristite primer

Vaša podloga mijenja boju tijekom dana? Vjerojatno ste zaboravili nanijeti primer. Zbog oksidiranja pudera njegova boja se mijenja, a primer će to uspješno spriječiti.

greške prilikom nanošenja podloge

5. Nanosite puder samo do ruba vilice

Nitko ne želi vidjeti prijelaznu crtu koja se stvara ako puder nanosite samo na lice. Podlogu uvijek morate nanijeti i na dio vrata te dobro izblendati.

6. Puder se počinje mastiti

Ako imate mješovitu ili masnu kožu, nakon određenog vremena vaše lice će se početi sjajiti. Kako biste to izbjegli, tekući puder fiksirajte uz pomoć pudera u prahu.

M.D.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 26.12.2016. u 12:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p