MAKE UP

6 najboljih savjeta za nanošenje eyelinera

Ideje koje će vam olakšati jutarnje šminkanje


Malo je stvari koje mogu frustrirati više od nanošenja eyelinera. Sav make up izgleda savršeno i potrebna je samo još jedna linija tušem...i tu cijela priča staje. Vaša linija nije niti ravna niti precizna, a kada ju krenete popravljati postaje sve deblja i deblja. Poznato?

Kada vas prijateljice uvjeravaju da joj je nanošenje tuša najjednostavniji make up koji mogu napraviti u danu, vjerujte im na riječ. Ne bi li vam olakšali, za vas smo sakupili 6 zlatnih pravila za nanošenje tuša.

Umjesto olovka s gumicom za blendanje, posegnite za mat sjenilom i kosim kistom. Iako na prvi pogled olovka s gumicom djeluje kao sasvim logično i jednostavno rješenje, u stvarnosti je to potpuno drugačije. Vrlo često te gumice grebu, pa je vlažan kosi kist i sjenilo puno bolje rješenje.Tvrda olovka, osim što ne klizi po kapku, ona i grebe. Rezultat je vrlo bolan, a vaša crna linija je popraćena crvenilom. Ugrijte vrh olovke sa sušilom za kosu, tako će omekšati i kliziti po kapku, a vaša linija će biti uredna.

Najgori mogući scenarij. Uredile ste se za posao i taman kada ste htjele nanijeti tuš, shvatile ste da ste ga potrošile. Nudimo vam dva rješenja. Ako ne preferirate ravnu liniju, nanesite maskaru pomalo nepažljivo i na kapak te ju higijenskim štapićem razmažite. Drugo rješenje je da kosim kistom prođete po vrhu maskare i nanesite boju kao eyeliner.

Umjesto da svoju liniju tuša započnete s unutarnjeg kuta oka, posegnite za njom od vanjskog dijela kapka prema unutarnjem. Linija će biti ravnija, preciznija i imat će debljinu koju vi želite. I to na oba oka.


Tekući tuš na kapku izgleda puno ljepše od olovke. No, ako je problem napraviti liniju na kapku s tekućim tušem, prvo ju napravite s olovkom, a zatim po toj istoj liniji prođite s tušem. Ovaj SOS savjet izvrstan je za početnike.

Linija tuša ponekad može završiti neravno. Ruka zadrhti kada najmanje to želite. OK, imamo rješenje i za to. Vjerujem da doma sigurno imate posjetnicu viška koja vam ne treba. Posjetnice su napravljene na dovoljno tvrdom kartonu da možete pratiti ravnu liniju i da karton ne promijeni oblik zbog tekućine tuša.
 

Ana Jerneić

Objavljeno: 28.10.2014. u 17:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p