MAKE UP

6 savjeta za zdravu kupovinu

Praksa koja vam neće isprazniti novčanik!
 
Odahnite, zdrava prehrana ne mora koštati pravo bogatstvo. Ponekad je dovoljno malo organizacije, koja minuta vremena više i malo discipline za velike rezultate. Iskoristite vikend za organizaciju hladnjaka i budgeta i započnite novi tjedan zdravo! Ustanete li se nekoliko minuta ranije i doručkujete doma, umjesto u najbližoj pekarnici uštedjet ćete malo bogatstvo već prvi tjedan.
Tvrdo kuhana jaja i banana zdrav su doručak koji će vam zaista dati snage, te za razliku od peciva neće vas napuhnuti niti ćete brzo ogladnjeti. Odlučite li se zaista za zdraviji život kavu zamijenite čajem ili vodom s okusom, preporučujemo limunom.
 

Sezona je graha, nepotrebno podcijenjene namirnice koja je puna proteina, željeza i mnogih vitamina. Osim što je u trgovini možete kupiti u limenci, mi predlažemo da prošećete do obližnje tržnice i kupite ga u suhom obliku te ostavite preko noći da odstoji.

Iskoristite potencijal zamrzivača. U mjesecima kada su ponude pojedinog voća bogate, kupite i zamrznite za hladnije mjesece. Smoothie ili kolač od voća najbolji su i najzdraviji međuobrok. Ako obožavate smoothije, napravite male paketiće koje ćete ujutro samo ubaciti u blender i vaš zdrav i jeftin obrok je spreman.

Kupujte voće i povrće u njihovoj sezoni. Naš organizam nije naučen na jagode za Božić, ali ih izvrsno prihvaća početkom ljeta. Prilagodite prehranu razdoblju i čeka vas dvostruka korist, ušteda i zdravlje.
 
Želite znati da li je proizvod opterećen pesticidima? Oznaka 'Clean 15' daje sigurnost da je proizvod najmanje opterećen pesticidima. Naravno da takvu oznaku nećete naći na lokalnoj tržnici, ali potražite ju u lokalnom supermarketu. S vremenom bi svi proizvodi trebali dobiti odgovarajuće oznake.

Stara poslovica kaže 'Ni u Crkvu se ne ide gladan'. A u ovom slučaju, otići gladan u trgovinu moglo bi biti pogubno za vaš novčanik. Istraživanja su pokazala da 23% ljudi troši više na brzu i nezdravu hranu ako idu gladni u kupovinu.
 

A.J.

Objavljeno: 04.10.2014. u 14:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p