MAKE UP

6 trikova za savršen ten

Odlični savjeti za izbor pudera
fashion.hr
 
Ne morate biti stručnjak za kozmetiku da biste znali da ne postoji dobar make up bez savršene podloge, odnosno besprijekorno napudranog lica. Oči i usne mogu biti perfektno i znalački našminkane, no ukoliko ste promašili s puderom odnosno s temeljem svake dobre šminke, uzalud vam sav trud.
 
O povijesti pudera već je mnogo toga napisano no, najvažnija i najzabavnija činjenica je kako se kozmetička revolucija u razvoju pudera podudara s pojavom prvog filma u boji. Malo je poznata priča o holivudskoj glumici Thedi Bari koja je pojavom filma u boji izazvala pravu senzaciju pojavljujući se na velikom platnu s teškim scenskim make upom u maniri francuskog teatra i inovativnim obojenim puderom Helene Rubinstein.

Mnogi vizažisti ističu da žene često griješe pri odabiru pudera i ponekad svojim neznanjem izazovu kontraefekt. Stoga nije naodmet ponoviti zlatno pravilo kad je o podlozi riječ: prilagodite formulu i nijansu pudera svojem tipu kože tako da nakon nanošenja izgleda kao da na licu nemate ništa i dobar rezultat je zajamčen. No, kako bi vaše lice izgledalo zaista prirodno i savršeno, posegnite za malim tajnama velikih make up majstora.

fashion.hr
1. Pronaći potpuno odgovarajuću nijansu pudera najteži je dio, stoga si dajte vremena i ozbiljno se posvetite najbitnijem dijelu ove beauty priče. Preružičasto, presvijetlo, pretamno, izazovi su zaista veliki. Ne izlazite iz trgovine sve dok ne nađete nijansu najsličniju prirodnoj put.

2. Ovisno o tome koliko vam je lice bilo izloženo suncu tijekom ljeta, vaša trenutna put zaista može sadržavati nekoliko nijansi. Tako, primjerice čelo, koje je više izloženo sunčevim zrakama zasigurno je tamnije od ostatka kože lica, točnije od čeljusti. U tom slučaju možda će vam biti potrebne dvije različite boje ukoliko želite postići što prirodniji izgled- tamnija nijansa za područje čela te ona svjetlija za ostatak vašeg lica.

3. Tip vaše kože i podloga odnosno puder idu ruku uz ruku. Bez prave procijene tipa kože nema ni dobrog odabira pudera. Ukoliko je vaša koža suha trebali bi koristiti tekuću podlogu s ublažavajućim svojstvima i svakako hidratizirajuću kremu. Normalna koža trpi malo eksperimentiranja.
 
fashion.hr
4. Morate znati kako svaki dio našeg lica ne traži jednaku količinu podloge, odnosno ne morate baš zabetonirati cijelo lice. Problematične zone zahtijevaju više pažnje i više pudera.

5. Bilo da je riječ o tekućem ili kremastom puderu, bitno je da ga aplicirate na način da s pomoću spužvice, prstiju ili kistom načinite pet glavnih točaka na licu( obrazi, brada, nos i čelo) te ga na taj način dalje razmazujete po licu. Takvim postupkom puder će se potpuno stopiti s vašom kožom i efekt prirodnosti biti će još bolji.

6. Iako mnogi stručnjaci na polju ljepote savjetuju upravo tako, pokreti rukom prema gore nisu uvijek najbolja varijanta za vašu kožu. Trebamo utrljati puder kružnim pokretima prema dolje jer na taj način izbjegavamo jaku vidljivost neželjenih pora.

Iva Todorić
Objavljeno: 17.12.2014. u 09:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p