MAKE UP

6 stvari koje sigurno niste znali o Beautyblenderu

Iznenađujuće činjenice o najpopularnijoj spužvici 
beautyblender
R
evolucionaran alat za šminkanje Beautyblender, zaista nam je misterij jer ne možemo dokučiti kako mali komadić spužvice može tako savršeno nanositi puder pa smo malo istražili i doznali neobične i neočekivane činjenice o najpopularnijoj spužvici na svijetu, a otkrila ih je Rea Ann Silva, osoba koja ga je i izmislila. 

Nije napravljen od obične spužve 

Za razliku od tradicionalnih spužvica za šminkanje, on je napravljen od hidrofilnog materijala koji apsorbira vodu. Klasične spužvice rade se od materijala koji ne upijaju tekućinu jer se vjeruje da ako upijaju vodu, upit će i proizvod koji će onda ostati u njima. Beautyblender funkcionira na upravo suprotan način, upija tekućinu i kada ga prije upotrebe navlažite on jednostavno nema više mjesta za upijanje pa će sam proizvod ostati na površini.

beautyblender

Nastao je za vrijeme tečaja šminkanja

Rea Ann je prije radila kao vizažistica na televiziji i često je išla na tečajeve šminkanja pa joj se na jednom upalila lampica u trenutku kada je predavačica počela rezati spužvice kako bi mogla dobiti savršen oblik. Nakon toga Rea Ann je kod kuće izrezivala sve moguće oblike spužvi dok naposljetku nije došla do sad već poznatog oblika koji savršeno nanosi puder u svaki i najmanji kutak lica.

Ružičasta boja odabrana je slučajno

Prepoznatljiva neon ružičasta boja Beautyblendera nastala je sasvim slučajno. Kada je spužvica bila u razvojnoj fazi, tvornica je poslala Rei Ann probne uzorke upravo u toj nijansi i naglasili su joj neka zanemari boju jer trenutno nemaju materijala u drugačijoj nijansi. Nju je boja odmah osvojila i odlučila ju je odabrati za svoj proizvod, a nama je drago da je tako jer u moru svih sličnih, volimo vidjeti proizvod koji odskače.

beautyblender

Može se koristiti i za praškaste proizvode

Iako možete pomisliti kako ova čarobna spužvica služi samo za tekuće proizvode, u krivu ste jer s njom možete raditi zaista svašta, od nanošenja pudera u kamenu i prahu pa sve do bronzera. Njime jako dobro možete nanijeti puder za matiranje na točno određene dijelove lice, važno je samo da ga prije dobro iscijedite od vode.

Može služiti za osvježavanje make upa

Iako prvenstveno služi za nanošenje make upa, njegova kreatorica kaže da mu je ona namijenila i ulogu osvježavanja šminke tijekom dana. Ona umjesto nanošenja dodatnog sloja pudera savjetuje da već postojeći samo izblendate spužvicom i tako ćete ga zapravo pravilno rasporediti po licu te osvježiti cijeli look.

beautyblender

Beautyblender neće stati samo na spužvicama

Glavnu vijest ostavljamo za kraj! Brend Beautyblender definitivno se neće zaustaviti samo na spužvicama. Rea Ann rekla je kako je njihova sljedeća faza lansiranje make up kolekcije koja će savršeno funkcionirati s njenim spužvicama. Jako se veselimo proizvodima za još ljepši ten za koje ne sumnjamo da će biti odlični jer stižu iz tvornice iz koje već izlaze savršene ružičaste spužvice.

T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 04.01.2017. u 12:34

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p