MAKE UP

8 make up savjeta koji zlata vrijede tijekom ljetnih mjeseci

Postojan i svjež make up i kad temperature rastu
Ljetni make up savjeti
K
ada je ljetni make up u pitanju, krema za sunčanje je jedini proizvod kojeg trebate nanositi u debelim slojevima. Sve ostalo treba biti svedeno na minimum, a nit vodilja je blistav make up look koji priziva vruće ljetne večeri.

Ne zaboravite na piling

Kako bi vaša koža bila svježa i spremna za ljetni make up, potrebno je redovito obavljati piling lica kako bi se riješili nepotrebnih slojeva stanica koje je znaju dodatno zagušiti. Bez obzira na godišnji odmor i ludo partijanje, u svoju kozmetičku torbicu ne zaboravite ubaciti i svoj najdraži piling kojeg nanosite dva puta tjedno.

Smanjite količinu make upa

Nema gore stvari nego kada na plus 30 žene nanose full make up u kojem dominira teška i skoro pa zimska podloga. Ljeni je potrebno svoj najdraži puder zamijeniti lakšom varijantom. Ako uistinu ne možete bez podloge, birajte lagani tekući puder ili BB kremu. Ako vam lice dopušta, onda nanesite samo korektor na one dijelove lica koje želite prekriti.

Ljetni make up savjeti

Primer je vaš najbolji saveznik

Ako se ipak ne želite odreći podloge, vaš najbolji ljetni prijatelj je primer kojeg nanosite prije pudera. On će pripremiti vašu kožu za podlogu, a tijekom dana će sve to držati na okupu.

Investirajte u dobar kist

Tijekom ljeta većina žena nanosi laganiju tekuću podlogu koju je najbolje nanositi uz pomoć dobrog kista. Uz pomoć njega nanijet ćete podlogu ujednačeno, a pri tome nećete pretjerivati s količinom. Nanošenje uvijek započnite od nosa, brade i središta čela i nastavite prema rubovima lica.

Multitasking make up proizvodi

Make up proizvodi koje možete koristiti na više načina, idealan su odabir za ljetnu kozmetičku torbicu. Štede mjesta, a nude više načina upotrebe. Primjerice, stickovi koje možete koristiti kao ruž, rumenilo ili sjenilo, setovi za konturiranje koji sadrže bronzere i highlightere, olovke koje služe i za usne i za oči…

Ljetni make up savjeti

Nigdje bez bronzera

Bronzer je najvažniji ljetni proizvod koji svaki make up look čini blještavim i glamuroznim. A uz pomoć njega kreirat ćete zdrav brončani ten bez straha od opeklina i bora koje nastaju kao posljednica izlaganja suncu.

Pređite na vodootporne proizvode

Temperature iznad 30, iznenadni ljetni pljuskovi i kupanje (ako ipak ne možete na plažu bez maskare) – za ove izazove spreman je jedino vodootporni make up. Dobra vijest je što većina vaših najdražih proizvodima, poput maskare i tuša, postoji i u vodootpornoj verziji.


M.D.
Foto: Instagram @negin_mirsalehi
Objavljeno: 19.06.2017. u 10:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p