MAKE UP

9 razloga zbog kojih ćete početi vježbati

Uz ove savjete, krenite s tjelovježbom već danas

I ovo ljeto na plaži ste gledali u svoje tijelo i opravdavali se da zaista niste stigli vježbati? Znamo kako vam je. I upravo zato vrijeme je za odluku uz koju ćete iduće ljeto po plaži hodati s ponosom i bez kompleksa.
Nakon što ste se vratili s mora, odlučili ste posvetiti se vježbanju. Već se bliži zima, a vi se još niste ni upisali u teretanu, niti počeli vježbati u udobnosti svog doma. Umjesto da stalno tražite opravdanje, donosimo vam razloge zbog kojih više nećete odgađati vježbanje.

1. Ništa neće probuditi vaš organizam kao vježbanje. Koliko god da vam trening bio naporan, osjećaj zadovoljstva nakon treninga motivira vas da ne stanete.

2. Za vježbanje nije potrebna kupovina novih stvari. Vjerujemo da u svom ormaru imate tenisice, trenirku i pamučnu majicu.

3. Vježbanjem se oslobađaju kemijske tvari u organizmu, zbog čega ćete se osjećati opušteno i rasterećeno nakon vježbanja.


4. Vježbanje mora biti zabavno. Ako ne volite trčati, odaberite neki drugi oblik vježbanja. Nemojte se prisiljavati na nešto samo zbog prijatelja.

5. Vježbanjem ćete ojačati svoj imunitet.

6.Nemojte odgađati. Za početi vježbati nije potreban niti početak mjeseca niti tjedna, jednostavno krenite vježbati!7. Odaberite pravilnu motivaciju. Sat vremena u teretani, jer ste pojeli brzu hranu, nije nimalo pozitivna motivacija. Međutim, vježbanje da bi ponovo ušli u omiljene traperice je puno pozitivnija motivacija.

8. Dajte si vremena da savladate vježbe. Nitko ne može odraditi sve vježbe odmah, ali nemojte da vas to obeshrabri. Budite ponosni na svaku novu seriju vježbi koju ste napravili.

9. Vizualizacija je jedna od najjačih tehnika koje pospješuju vašu šansu za uspjehom. Vizualizirajte svoj uspjeh. Znamo da vam se ljeto čini daleko, no zapravo vam ostaje dovoljno vremena za isklesati tijelo iz snova!

Ana Jerneić

Objavljeno: 21.10.2014. u 10:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p