MAKE UP

9 savjeta za lijepe ruke

Neka budu meke, nježne i njegovane

Ruke odaju godine. Ta činjenica ne veseli niti jednu ženu, ali itekako je istinita. Sve mi zarađujemo kruh svojim rukama, ali jedna žena pogotovo. Ellen Sirot je tzv. hand model- njezine ruke krase reklame Cliniquea, Maybellinea, Estee Lauder i Elisabeth Arden (a to su samo neki od stotina brandova za koje radi), a ima i vlastitu liniju proizvoda za njegu ruku Hand Perfection. Njen zadatak- imati lijepe i njegovane ruke i doći na snimanje kada se snimaju ruke u krupnom planu. Evo njezinih devet savjeta za prekrasne i njegovane ruke.

1. Smanjite broj pranja ruku! Voda isušuje kožu, pogotovo ako je tvrda. Dakako, ruke treba prati, ali u kad god možete izbjeći namakanje ruku u vodi učinite to (tako dok obavljate kućanske poslove nosite rukavice da izbjegnete dulji kontakt s vodom).

2. Smanjite uporabu sapuna koji isušuju! Živimo u svijetu punom bakterija, a antibakterijski gelovi uistinu nisu potrebni osim ako ne radite kao patolog. Radije koristite kremasti sapun (npr. Dove Beauty Cream Bar, 10 kn) koji ne sadrži sulfate, ali je zato oplemenjen uljima.

3. Mažite ruke nakon svakog pranja! Kremu mažite dok je koža još lagano vlažna i činite to svaki put kad ste u prilici. U torbici možete nositi minijaturno tester pakiranje kreme za ruke ili držati kremu u ladici stola. Neka bude koncentrat (npr. Neutrogena, 40 kn) koji se brzo upija da izbjegnete neugodan mastan osjećaj.

4. Štitite ruke od Sunca! Većina žena zaboravlja da je koža na rukama tanka kao i ona na licu. Uvijek nanesite malo kreme za sunčanje kada izlazite iz kuće.

5. Njegujte kutikulu svake večeri! Prije spavanja nanesite stick za njegu kutikule (npr. ProNails, 60 kn), lagano je potiskujući, najbolje nakon tuširanja dok je još meka. Nipošto ne režite kožicu oko noktiju!

6. Svaku večer nanesite kremu za ruke! Neka bude bogata i hidratantna. Ujutro će ruke biti neodoljivo meke i nježne.

7. Pilingirajte ruke jednom tjedno! Ako si ne možete priuštiti tretman kod manikerke ili kvalitetan piling poslužit će i mješavina maslinova ulja i šećera. Isprobajte Artdeco pilin za ruke (70 kn).

8. Skinite lak nakon sedam dana! Pustite nokte da se na nekoliko dana odmore od laka. Koristite samo kvalitetne odstranjivače kao što je Alessandrov (50 kn), inače će vam skidanje laka biti otežano i nokti će vam brzo postati krhki i lomljivi. 

9. Težite za tim da vam ruke budu lijepe bez laka! Tako vam neće biti neugodno ako ih ne nalakirate. Iznimka su osobe koje grizu nokte, a koje samo tamni lak i sat vremena utrošenih na lakiranje mogu spriječiti da ih grizu.

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 22.07.2009. u 21:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p