MAKE UP

Abeceda pilinga

Saznajte sve o tretmanu koji obožavamo u hladnijim mjesecima…

Kad pričamo o pilingu, koji je neizostavan u prohladnim danima koji dolaze, jedan od glavnih faktora na koji žene paze pri kupnji su grublje ili nježnije granule. Što zapravo i nije toliko krivo dok kupujemo drogerijski piling. No, s vremena na vrijeme, trebamo napraviti malo konkretniji zahvat. Nemojte da vas samo zavedu popularni nazivi poput AHA kiselina, odaberite piling prema svojim potrebama i problemima kože, jer pogrešna njega može napraviti puno više problema na vašoj koži.

Osvježite kožu pilingom s AHA kiselinama

AHA kiseline su jedan od najblažih pilinga. S mliječnim i glikolnim kiselinama, koje nalazimo u svakodnevnoj hrani poput šećera i mlijeka, ovaj piling je izvrstan za osjetljivu kožu i kao uvod u kemijske pilinge jer je jako blag. Rezultat je lagano smanjenje površinskih bora, revitalizirana koža i ujednačen ten.

BHA za kožu sklonu aknama

BHA piling još uvijek pripada skupini neagresivnih pilinga koji dublje prodiru u pore. Najčešći sastojak BHA pilinga je salicilna kiselina koja kontrolira proizvodnju sebuma, uklanja mrtve stanice kože i pomaže uklanjanju ožiljaka akni.

PHA za osjetljivu kožu

Osjetljiva koža zahtjevna je, sklona iritacijama i dugo se opravlja. PHA kao glavni sastojak pilinga učinkovit je kod liječenja akni i poboljšava tonus kože, bez da iritira ionako osjetljivu kožu.

TCA za intenzivniji piling

Ako ste u potrazi za nešto intenzivnijim pilingom, TCA je savršen za sve koji od pilinga traže više rezultata. Piling na bazi TCA će izgladiti bore, uljepšati tamne mrlje i vidljivo smanjiti ožiljke od akni, a prikladan je i za sve osobe s tamnijom kožom.

Ana Jerneić
Objavljeno: 06.09.2014. u 19:13
Tagovi: piling, njega lica

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p