MAKE UP

Ana Rajić predlaže make up za novogodišnju noć

Dva prijedloga s modnih pista

Doček Nove godine samo što nam nije pokucao na vrata, a u posljednjim danima koji nam predstoje intenzivno razmišljamo kakav styling odabrati za provod iz snova. Veliku pažnju pripadnice nježnijeg spola obično poklanjaju i make up-u, koji sasvim uobičajeno ima tendenciju biti drugačiji i posebniji od onog koji furamo na dnevnoj bazi. Kako biste se maksimalno uljepšale za dobar novogodišnji tulum, upitali smo našu cijenjenu make up artisticu Anu Rajić da vam predloži make up stilove kojima biste se mogle pozabaviti; od onog jačeg karaktera, do prirodnog i prozračnog make upa. Evo što nam je sugerirala Ana Rajić:

 

"Kao jači novogodišnji make up predložila bih Lanvinov make up look iz pret a portera za jesen/zimu 2011. Kreatorica ovog make up-a, Path Mcgrath, kaže da je u ovom make up-u sve u nesavršenstvu.

Pomalo neuredan, rokerski, nedefiniran, a postiže se na način da se izvuče linija tušem (ili olovkom) uz zadnju trećinu gornjeg i donjeg kapka, zatim je s crnim sjenilom i kistićem, ili čak i prstom, potrebno sjenčati gornji kapak u smjeru prema gore, odnosno postepeno podebljavati postojeću liniju tuša. Pritom nije bitno ako lijeva i desna strana nisu potpuno identične. Maskara je nanesena višeslojno i neuredno. Obrve lagano po želji definirati sjenilom ili olovkom. Da bi ''bad girl'' look isfurali do kraja, ne treba stavljati rumenilo, dovoljan je samo lagani kontur jagodičnih kostiju u bež/smećkastom tonu, dok je ruž kremasto karamel ili samo balzam za usne."

 

Versace pret a porter iz sezone jesen/zima 2011. jest prijedlog za laganiji novogodišnji make up.

Za ''good girl'' look sve je u prekrasnom ružičastom shimmeru, dakle glavni akcent je na obrazima, odnosno u rumenilu i ružu. Potrebno je visoko uz jagodične kosti osjenčati kistom ružičasto rumenilo i preko toga visoko uz jagodične kosti staviti pearl ili zlaćani shimmer u prahu ili kamenu, neka se sjaji maksimalno. Na usne se stavlja ruž u istom roskastom tonu, može i malo sjajila, samo neka je više kremaste teksture. Oči su lagano osjenčane u pregibima kapka s toplom smeđom nijansom bijele kave te završavamo sa debljim slojem maskare na gornjim trepavicama."

 

H.B./Ana Rajić

Photo: Ana Rajić, Style.com

Objavljeno: 26.12.2011. u 14:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p