MAKE UP

Beauty gadgeti vs. kozmetički tretman

Može li tehnologija zamijeniti ruke?

Ponekad nam se čini da ne stignemo popratiti sve novitete kozmetičke industrije. S jedne strane imamo beauty gadgete bez kojih više ne možemo, dok s druge strane ponuda kozmetičkih salona graniči s plastičnom kirurgijom.

Kako volimo i beauty gadgete i kozmetičke tretmane, upitali smo poznatu kozmetičarku i vlasnicu Bliss studija Jasminku Herceg za mišljenje. Jasminka ističe kako beauty gadget nikada neće naštetiti koži, ako se koristi razumno. Previše bilo kojeg tretmana negativno će utjecati na kožu.


Za usporedbu smo uzeli dva vrlo interesantna pionira na tržištu. Clarisonic, poznat po svom soničnom čišćenju kože koje vam omogućuje besprijekorno čistu kožu svaki dan, i Foreo, relativno novi proizvod koji ima primarnu funkciju njege kože. Clarisonic radi na principu četkice, koja se odabire prema tipu kože, koja istovremeno kruži i titra na koži. Istovremeno će očistiti ostatke šminke s lica, napraviti lagani piling i ostaviti kožu čistom, a pritom je toliko nježan da neće oštetiti osjetljiviju kožu. Međutim, iako Clarisonic ima zaista velik broj poklonica u svijetu, većina njegovih korisnica s vremenom ga počinje koristiti tek nekoliko puta tjedno, iako se preporučuje njegovo korištenje dvaput dnevno. Ovim ne bismo rekli da je problem u kvaliteti, dapače, korisnice ističu kako im koža treba promjene, zbog čega kombiniraju čišćenje Clarisonicom i klasično čišćenje.


Relativna novost na tržištu je Foreo, još jedna beauty igračka koju će poželjeti mnoge poklonice ljepote. Foreo ističe svoju moć njegovanja lica, dok je čišćenje sekundarni dodatak. Zahvaljujući svojih trzajima, čak 8000 njih u minuti, on umasirava kremu ili serum u lice. Istovremeno potiče cirkulaciju i prema njihovoj tvrdnji uklanja bore. Foreo ćete odabrati prema tipu kože i željama; linija za mlade primjerice neće imati dodatne funkcije borbe protiv bora poput linije za odrasle. Foreo je svakako uspješniji u borbi protiv bora.

Niti kozmetička industrija nije ostala imuna na razvoj tehnologije. Uzmimo za primjer iznimno popularan i cijenjen tretman mezoterapije. Mezoterapija istovremeno uključuje aparat i ljudski faktor. Zahvaljujući aparatu, koktel aktivnih tvari prodire u mezoterm kože što rezultira vidljivim rezultatima već nakon prvog tretmana. Iako će tu naglasak ići na tehnologiju bez koje rezultat ne bi bio toliko jak, istaknut ću da tehnologija ne bi bila djelotvorna bez ljudskog faktora i pravilnog odabira koktela aktivnih tvari.

Što odabrati? Za pomoć u odabiru opet smo se vratili Jasminki. Iako upućena u sve tretmane na tržištu, Jasminka pozdravlja sve proizvode za njegu lica. Smatra da u vrijeme kada svaki proizvod mora proći rigorozna testiranja, nećete pogriješiti odlučite li se za pomoć u svojoj rutini njege lica. No, s druge strane, aparat nikada neće zamijeniti ljudski dodir i ruku. Kombinacija i jednog i drugog bila bi idealna, jer savjet stručnjaka što vašoj koži točno treba i personalizirani tretmani više su no dobrodošli.
 
Ana Jerneić
Objavljeno: 01.10.2014. u 17:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p