MAKE UP

Beauty gost urednik: dr. Dinko Bagatin

Saznajte kako ukloniti tvrdokorni celulit

Stiže nam ljeto kada nosimo sve manje odjeće, a celulit postaje najgori neprijatelj svakoj ženi. Nastanak ružne narančine kore na bedrima, stražnjici, trbuhu, iznad koljena i drugim dijelovima tijela uzrokovan je nezdravim načinom života, a uklanjanje ovog mrskog neprijatelja često se čini kao nemoguća misija. 

Celulit se može smanjiti kremama, no njihov efekt je kratkotrajan budući da one zaglađuju samo površinski sloj kože. Zdrava prehrana i redovita tjelovježba iznimno su korisne za organizam i figuru, no te metode samo smanjuju vidljivost celulita jer je njegova pojava najčešće genetski uvjetovana i nije povezana s debljinom. Celulit ne bira - pojavljuje se kod žena svih dobi, rasa i težina. Ako se ne tretira, celulit se pogoršava.

Što je zapravo celulit?

Mnogi smatraju da celulit mogu dobiti samo osobe koje imaju problema s viškom kilograma. Međutim, ovo nije istina. Svjedoci smo da i manekenke te sportašice, koliko god bile vitke i u formi, nerijetko pokazuju naslage celulita na bedrima i ostalim dijelovima tijela. 

Pojam celulita, koji se u medicini pojavio početkom tridesetih godina prošloga stoljeća, podrazumijeva promjene staničnoga tkiva kože i potkožnoga tkiva, dakle vezivnoga i masnoga tkiva s krvnim i limfnim žlijezdama koje se u njima nalaze. Spomenute se promjene pak manifestiraju u obliku difuznih jastučića ili ograničenih čvorića, a nastaju uglavnom zbog viška masnoće, slabljenja vezivnog tkiva te poremećaja u cirkulaciji i izmjeni tvari, a prije svega zadržavanja vode u tkivima. 

Što zaista pomaže? 

Kombinacija zdrave prehrane, tjelovježbe i efektivnog tretmana. Med2Contour tretman oblikovanja tijela namijenjen je preoblikovanju tijela i dubinskom uklanjanju celulita. Radi se o inovativnoj kombinaciji nekoliko metoda koje su se pokazale uspješnima tijekom godina korištenja u Poliklinici Bagatin. U samo 45 minuta s ovim tretmanom izgubi se do 2,5 centimetra na tretiranom području, što pokazuje njegovo izuzetno djelovanje. 

Za vrijeme Med2Contour tretmana zajedno djeluje snaga ultrazvučne terapije, limfne drenaže i vakuuma. Na površini kože neće biti nikakvih posljedica, a tretman je potpuno bezbolan. On iz tretmana u tretman otapa masne stanice, potiče njihovu eliminaciju iz organizma, preoblikuje tijelo te eliminira celulit. Klijenti obično mogu vidjeti rezultate odmah nakon tretmana, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u danima nakon tretmana. Za postizanje optimalnog rezultata potrebno je tri do pet tretmana.  Nema rezova, boli ni oporavka, a rezultat je zategnuto i lijepo oblikovano tijelo. Odlična vijest je da su rezultati dugotrajni i da metoda razbija tvrdokorni celulit i masnoću, koja se zatim potpuno prirodnim procesom izlučuje iz tijela.  

Kako izgleda tretman?

Tretman započinje otvaranjem limfnih čvorova. Nakon što se potakne rad limfnog sustava, kreće se u borbu s masnim stanicama ugodnom, toplom masažom uz pomoć posebno oblikovanog aplikatora. Druga faza tretmana je zagrijavanje pojedine zone tijela uz pomoć posebno oblikovane sonde koja sadrži dva ultrazvuka i vakuum. Nježnim pokretima se zagrije tretirano područje te se uz pomoć faze kompresije i dekompresije djeluje na stvorene mjehuriće u međustaničnoj tekućini koji će svojom implozijom oštetiti masne stanice te omogućiti njihovu dugotrajnu eliminaciju. Nakon glavnog tretmana, klijentima se radi limfna drenaža kako bi se uništenim masnim stanicama olakšao put kroz limfni sustav. 

Kome savjetujemo ovaj tretman?

Tretman Med2Contour razvijen je kako bi pomogao muškarcima i ženama koji žude za ljepšom linijom tijela. No jedno je sigurno, tretman nije zamjena redovitom vježbanju i zdravoj prehrani. Ako kombinirate sve navedeno, dugotrajni rezultati sigurno neće izostati!

Ako se želite do ljeta riješiti tvrdokornog celulita, sad je vrijeme za odlazak na tretmane. Za više informacija o Med2Contour tretmanu slobodno nam se obratite i zatražite svoj termin za besplatne konzultacije telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@poliklinikabagatin.hrViše informacija o uslugama i proizvodima možete potražiti na internet stranici www.poliklinikabagatin.hr, na Facebook stranici https://www.facebook.com/estetska.kirurgija, a sve o tretmanu možete već sada saznati na sljedećem linku: Med2Contour

U sljedećoj kolumni pisat ćemo na temu pretjeranog znojenja i tretmanu koji vam može pomoći da zaboravite na sve neugodnosti koje vam ovaj problem donosi. Budite s nama za tjedan dana! 

 

dr. Dinko Bagatin

photos: Poliklinika Bagatin

 

Objavljeno: 19.05.2014. u 14:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p