MAKE UP

Beauty Insider: Kako prekriti podočnjake?

Savjeti poznate vizažistice Ane Rajić

 

"Never underastimate the power of a good Concealer"

Korektor je vjerojatno jedini komad make up-a koji ćemo ponekad naći dobro skriven iza after shave-a i britvica u noćnom ormariću prosječnog muškarca u 2010. ,jer čak i pravi frajeri ponekad imaju ''situaciju'' na svom licu. Razlog mogu biti podočnjaci uzrokovani neispavanošću ili nepodnošljive akne od stresa, i to baš na dan kada imate neki važan sastanak. Što god da je u pitanju, jedan touch s dobrim korektorom briše sve.

Što se ženske populacije tiče, korektor je vjerojatno br.1. make up proizvod kozmetičke torbice.  

 

KOJI ODABRATI?

Kod odabira korektora jako je važno obratiti pažnju na boju, teksturu i namjenu. Korektor najčešće apliciramo za dva problema:

 

1.Tamni kolutovi oko očiju 

Tu bih svakako preporučila korištenje nekog dobrog silikonskog primera/baze, on će zagladiti kožu i učiniti je mekšom. Ako su podočnjaci blaži biti će dovoljan laganiji, fluidniji korektor koji se još zove brightener, illuminator ili highlighter concealer. U odabiru ključna je nijansa, najčešće je idealan onaj u boji Vaše kože s blagim bež i zlatnim tonovima. Dobro promotrite nijasnu jer presvijetla će samo posvijetliti boju podočnjaka, neće ih prekriti. U ovom slučaju se radi o čistoj manipulaciji svjetlom, tako da s highlighterom možmo označiti područje oko očiju , ispod obrva, unutarnji kut oka, sredinu nosa i brade. Cijeli smisao je da lice izgleda svježe i osvijetljeno.

 

alexander_mcqueenbeautyspring_2010.jpg

 

Kod tamnijih podočnjaka, bolja solucija je gušći korektor koji nanesete kružno oko očiju, čak i po kapku, kako bi sve povezali. Najbolje je koristiti plosnati kistić, a ukoliko ga ne posjedujete, možete se poslužiti malim prstom i sistemom tapkanja pravilno raspodijeliti na željeno područje. Za završni gore spomenuti light efekt, uporabite highlighter, koji bi trebao biti za nijansu svjetliji od korektora.

 

Podočnjake možete maksimalno prekriti ali oni ne mogu nestati u potpunosti, te je važno znati da vam velika količina korektora može samo dodatno pogoršati stanje, i stvoriti grudice oko očiju, posebice jer je taj dio koži najtanji i sklon isušivanju. Ukoliko mislite da je apliciranje teško, vjerujte da nije. Dovoljno je samo malo strpljenja, poznavanje svog lica te da ukoliko nanosite dnevni make-up, budete negdje bliže danjoj svjetlosti, koja je i dalje najbolji pokazatelj, nepravilnosti na licu.

 

2. Akne i ožiljci 

Postoji jedan proizvod koji znatno olakšava, ima izuzetno visoku moć pokrivanja. Ja ga uvijek imam u koferu iako ga ne koristim tako često i nikada preko cijelog lica jer je jako pigmentiran i guste teksture, ali u kombinaciji s nekim laganijim teksturama, funkcionira savršeno. Ovaj čudotvorni proizvod je Maiximum Cover tvrtke Estee Lauder. Nažalost nema ga na našem tržištu ali ga možete nabaviti putem on-line prodaje.

Aplicira se na način da manju količinu nanesete na kritično područje i razmažete. Važno je da nijansa bude što sličnija boji tena kako bi se izbjegle fleke. Za što prirodniji dojam, na kraju možete velikim kistom na cijelo lice nanijeti mineralni puder u prahu

U slučaju akni izbjegavajte nanošenje tekućih pudera po licu jer će to prouzročiti dodatne upale zbog nemogućnosti disanja kože i začepljenih pora. Također je važno da uvijek imate čiste ruke prilikom nanošenja make-upa, i da kistovi i spužvice koje koristite budu čisti. Također je poželjno savjetovanje s dermatologom ili kozmetičarkom. 

 

PREPORUKA - Julija Nydal,model

Julija u mjesec dana obiđe i po nekoliko svjetskih metropola i stekla je impresivno znanje u svim sferama mode i ljepote. Njen izbor su:

 

Gorgio Armani High Precision Retouch jer je lagan, idealan za podočnjake i ne uvlači se u pore.

Givenchy Mister Light,u savršenoj nijansi 05 mister biscuit, preko kojeg će još ako je potrebno dodati mineralni puder tvrtke Bare Esentuals - Bare minerals well rested

 

Do sljedećeg puta,

Ana Rajić

 

 

 

 

  

 

 

Objavljeno: 19.02.2010. u 14:31

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p