MAKE UP

Beauty Insider: Primeri i baze

Make up artistica Ana Rajić nam odaje tajne savršenog make-upa

 

Primer je proizvod koji se stavlja direktno na čisto lice ili nakon nanošenja hidratantne kreme, dakle on priprema kožu za šminkanje, čini je baršunastom glatkom, zaglađuje, te zadržava na mjestu kompletni make up!

Dakle još jedan proizvod u beauty industriji koji je pronašao svoje mjesto. Ja uvijek kažem da sve za čime postoji  potražnja postoji i proizvodnja, neovisno o tome da li uopće ispunjava funkciju koju obećava, no sve dok ima kupaca industrija će proizvoditi. Razlog: zarada! Zato je postalo sve teže prepoznati stvarno dobar i potreban proizvod, naravno zahtjeva i želja uvijek ima, izbor je sve veći, a paralelno tome poželjan je čim prozračniji izgled lica, čak i kada je jači make up na očima ili usnama ili oboje.

Ono što je definitivno postalo nešto više od trenda, čak i imperativ je lijepa, zdrava, sjajna koža, a da se to postigne potrebno je dosta vještine i znanja. Zato su primeri našli svoje mjesto kod svakog beauty insidera!

 

ZADATAK PRIMERA

bianca_balti.jpg

Primeri će napraviti savršenu podlogu za make up, sadrže vitamine i antioksidanse ,popunjavaju sitne borice. Najčešće su bezbojni, ali su na tržištu dostupni i oni u raznim pod-tonovima: zelenkastim za ublažavanje crvenila, narančastim za ublažavanje tamnih podočnjaka, mrlja od sunca i vena, brončanima koji potenciraju nijansiranje tena, te onih koji čine kožu mat ili sjajnom.

Ima ih u tekućem, kremastom, gelastom stanju, sa silikonima, kolagenima, ili u sticku posebno za usne ili kapke.

Allure je ove godine proglasio najboljim primerom Smashbox-ov ''Photo Finish Foundation'', kažu da se apsorbira momentalno, hidratizira temeljito i održava make up tamo gdje treba biti tijekom cijelog dana.

Pitala sam naše štovatelje vrhunskih proizvoda i  velike znalce koji je njihov omiljeni primer.

 

SAŠA JOKOVIĆ/make up artist

Svatko tko zna Sašu i upoznat je sa njegovim radom, zna da je Saša prava enciklopedija na svom području pa je tako naveo svoja čak tri omiljena primera.

Chanel ''Illuminating base'' za glow, Make up factory ''Make up base'' silikonska baza koja popunjava pore, Diego dalla Palma ''Universal make up base'' omekšava kožu i napravi film prije pudera.

IVANA KARAPANĐA/modni stilist

Voli Chanel-ov primer ''Sheer illuminating base'' jer: "koža dobija  zdravi sjaj, ''freshness''em> te sređuje, podiže teksturu podloge koja sljedi".

ANA PAVIĆ/gl. urednica Fashion.hr

Još jedan glas za Chanel-ov ''Sheer illuminating base'' jer: "koža je baršunasta i nakon njega puder prijanja savršeno, te mi uopće nije potrebno bilo kakvo matiranje. Još ako nakon njega nanesete tekući puder Chanel Vitalumiere koji sam po sebi ima svilenkastu teksturu, garantiran vam je prekrasan sjaj kože".

 

MOJA PREPORUKA

le-blanc-de-chanel__6a0.jpg


Meni osobno, primeri su postali obvezan dio rituala pripreme lica za šminkanje, jer sve bolje prijanja na kožu nakon njih. Već neko vrijeme radim sa Chanelovima,''Sheer Illuminating Base'' koji je idealan za suhu kožu, jer joj daje tu poželjnu baršunastu teksturu, dok će za mješovitu ili masnu biti puno bolji ''Illuminating make up base'' jer je laganiji, neće je zamastiti a dobit će sofisticirani ''glow''.

 

 


Pišite mi o svojim omiljenim proizvodima, i predložite temu koja Vas zanima, na moj mail: anablond007@gmail.com

 

Do sljedećeg puta,

Ana Rajić

Objavljeno: 27.11.2009. u 13:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p