MAKE UP

Beauty report: Alexander McQueen i Stella McCartney

McQueenove metamorfoze i Stellina opsesija plavom bojom
Paris Fashion Week uspješno je priveden kraju, a posljednjih dana Alexander McQueen i Stella McCartney imali su čast predstaviti svoje kolekcije. McQueenova kolekcija pod kreativnom palicom Sarah Burton ponovno nas je očarala, pogotovo metamorfozom kroz koju su djevojke prošle u backstageu revije, dok je Stella McCartney i dalje sklona istraživanju plave boje, koja je ujedno bila i jedini akcent na licima modela.


Uz mat chignon punđice na reviji Stelle McCartney savršeno se stapao besprijekoran make up koji je naglasak imao na očima. Pat McGrath unijela je dozu mladosti u make up, koristeći kobaltno-plavu boju te stvarajući sličan mačasti efekt kakav smo vidjeli na pred-jesenskoj prezentaciji Stelle McCartney, ali ovoga puta u vidu obojanih trepavica. Suptilni detalj bilo je plavi gel koji je Pat nanijela preko baze na trepavicama, odnosno CoverGirl 24-Hour LashBlast maskare u crnoj boji. Koža je djelovala vrlo prirodno i prozračno uz nekoliko ciljanih aplikacija pudera i posvjetljivača. Obrve su lagano začešljane prema gore, a usne prirodne i bogato njegovane.

Na Alexander McQueen reviji Gudio Palau pobrinuo se za platinum bob frizure koje je nosilo čak 34 modela. Jedinstvene perike, koje su korištene kako ne bi odvlačile pozornost od kolekcije, Palau je oblikovao škarama i potom špricao sprejem za kosu, kako bi učvrstio i fiksirao svaki neposlušan pramen. Budući da je većina lica bila pokrivena vizorima, posao Petera Philipsa bio je prilično jednostavan. Krostio je podloge Chanel Mat Lumiere Fluid Makeup i Pro Lumiere Professional Finish Makeup, ostavljajući obrve i usne primjetnima. Čistoća i svježina bile su imperativ na ovoj reviji kako ni make up ne bi zasjenio odjeću, pa je tako još jedan minimalistički, no make up look pronašao svoj put do piste i još jednom zapečatio ovaj apsolutni make up trend.


H.B.
Photo: Style.com, Vogue.com

Objavljeno: 09.03.2012. u 18:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p