MAKE UP

Beauty report: Chanel i Valentino

Kakav smo make up imali prilike vidjeti na revijama dva modna velikana?
Pariški tjedan mode uspješno je priveden kraju, a na nama je da po završetku svih revija zbrajamo i oduzimamo dojmove te iz svega viđenog predvidimo trendove koji bi mogli zaživjeti u idućoj jesensko-zimskoj sezoni. Što se tiče make upa, Valentino i dalje preferira jedan nenametljiv, ali svejedno besprijekoran pristup, dok se Chanel poigrao mineralnom tematikom.


Peter Philips već dugi niz sezona obnaša funkciju make up umjetnika i rezidenta u Chanelu, a da je njegov angažman na itekakvoj cijeni dokazao je rad na posljednjoj reviji. Budući da su tema revije bili minerali, Philips je ispoštovao želju velikog Karla da na očima modela također budu minerali, a njegov doprinos zadanoj tematici rezultirao je s bezbroj svjetlucavih komadića tkanine u sivoj, zelenoj, ružičastoj i ljubičastoj, koje je lijepio duž prirodne linije obrva. Uz spektakularne obrve išla je i besprijekorna put, koju je Philips postignuo zahvaljujući podlozi Chanel Mat Lumiere Fluid Foundation, a osim toga osjenčao je kapke i jagodice obraza hibridom sjenila i rumenila naziva Notorious, koji će biti predstavljen u Chanelovoj jesenskoj make up kolekciji.

Što se tiče Valentinovih prezentacija, poznate dame jednostavno ih obožavaju, jer upravo tamo pronalaze idealne haljine za pojavljivanja na crvenom tepihu, ali i savršen make up, koji također nerijetko skinu ravno s piste. Uspješan posao na licima modela ove sezone opet je ponovila Pat McGrath, koja je konturiranje lica u pastelnim bojama ovog puta ograničila isključivo na oči. Ideju modernizma iznijela je pomoću sivih, maslinastih i nježnih ljubičastih nijansi, koje je aplicirala preko gornjeg kapka te nježno uz rubove donjeg kapka. Kako bi postignula efekt moderne Anjelice Houston, Pat je gornje i donje trepavice bogato presvukla u CoverGirl LashBlast 24-Hour crnu maskaru, a obrve je također bogato popunila. Mrvica posvjetljivača iznad gornje usne dala je ovom make up stilu dašak eteričnosti.


H.B.
Photo: Style.com, Vogue.com

Objavljeno: 08.03.2012. u 13:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p